muscle

Suplimentele cu Omega-3 pot reduce durerile musculare după antrenament

Cercetătorii de la Universitatea Westminster din Marea Britanie au descoperit că administrarea de suplimente cu omega-3 poate reduce durerile musculare după antrenament. [Sursa: Medicalexpress.com]

COMENTARIU

Aportul de acizi graşi omega-3 în alimentaţia a scăzut cu aproximativ 80% în ultimul secol. Ca rezultat, mulţi oameni în ziua de astăzi nu consumă cantităţi suficiente din aceste microelemente nutritive,  pentru a-şi asigura o sănătate optimă. Cercetări din SUA au arătat că adulţii nu întrunesc nivelurile recomandate ale aportului şi că aproape nici fotbaliştii de la colegiu nu primesc suficient. Acest lucru este regretabil deoarece, pentru oricine care desfăşoară activitate fizică, acizii graşi omega-3 au multiple beneficii. Printre acestea se numără reducerea stresului oxidativ şi a inflamaţiei, ocazionate de antrenamente, efecte pozitive asupra sănătăţii muşchilor scheletici, creşterea disponibilităţii energiei şi reducerea durerilor articulare.

Şi alte microelemente nutritive pot ajuta la optimizarea performanţelor sportive. În lumina popularităţii crescânde a suplimentelor cu vitamina D, cercetări recente au arătat că nivelurile mai ridicate ale vitaminei D sunt asociate cu o mai mare capacitate de antrenament. De aceea, nu este surprinzător faptul că sportivii de elită iau vitamina D în scopul maximizării performanţelor. Microelementele nutritive precum carnitina, coenzima Q10, vitamina C şi grupul vitaminelor B sunt de asemenea esenţiale pentru o producţie sporită de energie în celulele muşchiului cardiac, care este necesară pentru rezistenţă fizică susţinută.

Află cum utilizarea combinaţiilor sinergice de microelemente nutritive poate ajuta la îmbunătăţirea performanţelor sportive citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/02/omega-3-supplements-may-reduce-muscle-soreness-after-exercise/

Publicat cu permisiune