stress

Suplimentele cu Omega 3 protejează împotriva stresului

„O doză zilnică mare de suplimente cu Omega-3 poate ajuta la încetinirea efectelor îmbătrânirii prin suprimarea deteriorărilor și sporirea protecției la nivel celular în timpul și după un eveniment stresant, conform unor noi cercetări.”[Sursa: Medicalexpress.com]

COMENTARIU

Acest studiu a examinat 138 de participanți sedentari, supraponderali, de vârstă mijlocie, care au primit fie 2,5 grame de acizi grași omega-3 pe zi, 1,25 grame pe zi, fie un placebo. Comparativ cu grupul placebo, în timpul unui eveniment stresant în laborator, participanții la studiu care au luat suplimente omega-3 au produs mai puțin  cortizol (hormonul stresului) și niveluri mai scăzute ale unei proteine pro-inflamatorii. În timp ce ambele niveluri de dozare omega-3 studiate au fost utile, cercetătorii au descoperit că suplimentele zilnice care conțin 2,5 grame de acizi grași au fost cele mai bune pentru a ajuta organismul să reziste efectelor dăunătoare ale stresului.

Grup deosebit de versatil de microelemente nutritive, cercetările anterioare au descoperit că suplimentele care conțin acizi grași omega-3 pot ajuta la tratarea depresiei majore, la reducerea inflamației în bolile renale cronice, la scăderea riscului de boli ale ochilor, la reducerea tensiunii arteriale și la protejarea sistemului cardiovascular. Nivelurile mai ridicate ale acestor acizi grași au fost, de asemenea, legate de îmbătrânirea sănătoasă.

Alte cercetări au asociat suplimentele cu omega-3 cu beneficii cognitive și simptome reduse de astm la copii, precum și cu o reducere a comportamentului agresiv. Acidul gras omega-3 DHA a fost considerat deosebit de util în gestionarea ADHD.

Atunci când este luat în timpul sarcinii, un aport crescut de acizi grași omega-3 a fost legat de rezolvarea îmbunătățită a problemelor la copii și s-a dovedit a reduce riscul nașterilor premature.

Află mai multe despre îmbunăţirea sănătăţii cu ajutorul acizilor graşi omega-3 citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/04/omega-3-supplements-protect-against-stress/

Publicat cu permisiune