Suplimentele cu vitamina D pot ajuta la stăvilirea diabetului

Vitamina D pare să susţină producţia de insulină din organism, având un potenţial de stăvilire a diabetului, conform unor noi cercetări.

COMENTARIU

Cercetări anterioare au arătat deja că vitamina D poate fi de ajutor în sensul scăderii riscului de dezvoltare a diabetului. Aparent reuşeşte acest lucru prin promovarea unei mai mari sensibilităţi la insulină, ceea ce duce la scăderea nivelului zahărului din sânge. De aceea, nu este deloc surprinzător faptul că lipsa de vitamina D are legătură cu o mai mare probabilitate de dezvoltare a bolii. De asemenea, femeile care suferă de deficit de vitamina D în timpul sarcinii prezintă un risc crescut pentru anumite forme de diabet gestaţional.

Dar pentru prevenirea şi controlul optim al diabetului, nu este nevoie doar de vitamina D. Cercetarea ştiinţifică desfăşurată de Dr.Rath a documentat rolurile importante ale unei combinaţii specifice de elemente nutritive, printre care vitaminele C, E, B, magneziu şi crom, pentru  a ajuta cu succes la prevenirea diabetului şi normalizarea nivelului zahărului în sânge. Pe baza abordării sinergiei elementelor nutritive dezvoltate de cercetătorii de la Institutul de Cercetare Dr.Rath, eficienţa mărită a acestei combinaţii de suplimente nutritive este rezultatul unor studii ştiinţifice efectuate cu grijă şi al echilibrului optim al elementelor celulare folosite.

Află mai multe despre abordările naturale în prevenirea şi controlul diabetului, citeşte capitolul 7 al cărţii clasice a Dr.Rath De ce animalele nu fac infarct… dar oamenii, da!

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/07/vitamin-d-supplements-may-help-stave-off-diabetes/

Publicat cu permisiune