Suplimentele cu vitamina D pot provoca încetinirea sau chiar regresia cancerului de prostată

Un studiu efectuat de cercetătorii de la Medical University of South Carolina din S.U.A. a demonstrat faptul că suplimentele cu vitamina D pot determina încetinirea sau regresia tumorilor incipiente de cancer de prostată. Cum unul din șase bărbați riscă să dezvolte cancer de prostată de-a lungul vieții, acest studiu adaugă noi dovezi asupra faptului că abordările naturale sunt eficiente în controlul acestei boli.

La studiu au participat 37 de pacienți cu cancer de prostată care au decis să recurgă la prostatectomie (înlăturarea glandei). Aceștia au fost împărțiți în două grupuri care au primit fie 4000 UI vitamina D pe zi, fie placebo. După 60 de zile, glandele lor au fost înlăturate și examinate. Cercetătorii au constatat că prostatele bărbaților care primiseră tratament cu vitamina D prezentau ameliorări vizibile în timp ce starea celor care primiseră placebo nu se schimbase, ba chiar se înrăutățise. Mai mult, studiul a descoperit că vitamina D a cauzat schimbări dramatice ale nivelurilor multor lipide și proteine celulare, mai ales cele implicate în procesul inflamator. Inflamația cronică pe termen lung are multe efecte dăunătoare asupra organismului și a fost asociată cu o mare varietate de boli în afară de cancer, precum bolile cardiovasculare, artrita, astmul, diabetul și bolile autoimune.

Micrografic ce indică un cancer de prostată (adenocarcinom convențional) cu invazie perineurală H&E stain.  Image: By Nephron (Own work) [CC BY-SA 3.0 or GFDL], via Wikimedia Commons

După cum cititorii fideli ai newsletter-elor noastre deja știu, cercetătorii de la Institutul de Cercetare Dr.Rath au studiat atât cancerul de prostată și inflamația. Totuși, în loc să folosească un singur element nutritiv, abordare încă urmată de alți cercetători, au studiat modul în care o combinație de elemente nutritive ce cuprindea vitamina C, lizină, prolină, extract de ceai verde, seleniu și altele – poate afecta simultan mecanisme multiple pe care cancerul le folosește pentru a acapara organismul.  În urma experienței acumulate urmând dezvoltarea și utilizarea acestei abordări inovative a  sinergiei microelementelor nutritive, au stabilit că cele mai eficiente rezultate sunt atinse prin utilizarea combinațiilor specifice și atent selectate de microelemente nutritive în sinergie biologică.

Dar oricât de promițătoare sunt aceste dezvoltări științifice, trebuie să înțelegem că Victoria asupra cancerului nu ne va fi oferită de bunăvoie. Dimpotrivă, din cauza intereselor ascunse din spatele ‘afacerii cu boala’ a industriei farmaceutice, trebuie să luptăm pentru a ne câștiga dreptul de a trăi într-o lume care nu se mai teme de cancer. Din acest motiv, un scop central al activităților Fundației noastre este de a face ca deviza Sănătate pentru toți să devină o realitate a secolului XXI.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2015/03/new-study-shows-vitamin-d-supplements-can-slow-down-or-reverse-the-development-of-prostate-cancer/

Publicat cu permisiune