Suplimentele cu vitamine B și Omega-3 pot încetini progresul bolii Alzheimer

Un nou studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition a dat la iveală faptul că suplimentele nutritive pot încetini progresul bolii Alzheimer. Efectuat pe o perioadă de 2 ani de către oameni de știință de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, studiul a inclus 168 de persoane vârstnice și a concluzionat că, în rândul participanților cu niveluri crescute ale acizilor grași Omega 3, suplimentarea cu vitamine B a prevenit atrofierea creierului, simptom distinctiv al acestei maladii devastatoare. Potențială dezvoltare revoluționară în controlul bolii Alzheimer, folosirea unei strategii de tip sinergie a microelementelor nutritive aduce dovezi clinice suplimentare asupra faptului că cea mai eficientă suplimentare poate fi obținută prin utilizarea combinațiilor atent alese de microelemente nutritive care acționează în sinergie biologică.

Profesorul David Smith care a condus studiul a descris concluzia acestuia ca fiind ”foarte interesantă și importantă” și a explicat că un lucru atât de simplu precum menținerea nivelurilor ridicate ale acizilor grași omega 3 și suplimentarea cu vitamine B în cazul persoanelor predispuse la această boală pot reduce semnificativ riscul instalării acesteia. Acesta consideră că persoanele care prezintă un risc incipient de demență trebuie să beneficieze imediat de suplimentare cu acizi grași omega 3 și vitamina B6, B12 și acid folic, iar această abordare trebuie adoptată de Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie.

În contrast puternic cu rezultatele acestui studiu, abordările convenționale în controlul bolii Alzheimer, pe baza utilizării medicamentelor farmaceutice brevetate au fost complet lipsite de succes. Într-o asemenea măsură încât, de fapt, companiile producătoare de medicamente chiar au renunțat să mai caute un tratament pentru această boală. În ultimii ani, studii de multe milioane de dolari finanțtare de companii precum Pfizer, Elan, Johnson & Johnson, Eli Lilly și alții nu doar că au eșuat în a avea un impact asupra simptomelor bolii Alzheimer, dar în anumite cazuri chiar le-au agravat.

Între timp, lista studiilor clinice care documentează importanța covârșitoare a microelementelor nutritive și a nutriției în menținerea unei sănătăți optime este din ce în ce mai lungă. Un fapt încă  necunoscut milioanelor de oameni din întreaga lume este acela că tratatamentul multor boli, inclusiv bolile cardiovasculare și cancerul este posibil pe căi naturale.

Și totuși, întrucât vitaminele și alte microelemente  nutritive naturale nu pot fi brevetate, această informașie a fost ascunsă și chiar obstrucționată în interesul și în numele ”afacerii cu boala” a industriei farmaceutice, în valoare de trilioane de dolari pe an. În ultimele decenii, influența acestei industrii a pătruns și în facultățile de medicină, în media și politică, la nivel mondial. Dar odată cu publicarea acestui studiu despre boala Alzheimer, atât ziariștii cât și politicienii vor fi obligați să se confrunte cu adevărul, și anume cu faptul că e posibil să se fi înșelat. În mod similar, pacienții și electoratul, vor afla că pentru această boală, ca și pentru multe altele, există tratamente naturale sigure și eficiente. Nu peste mult timp, medicii vor fi fără îndoială copleșiți de pacienți care  vor cere – pentru ei sau pentru cei apropiați – ca acestea să fie disponibile prin intermediul sistemelor naționale de asistență medicală.

După cum demonstrează acest studiu, încet dar sigur, un nou sistem global de asistență medicală devine posibil. Dacă suficient de mulți dintre noi lucerează constant în acest sens, va fi doar o chestiune de timp.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa:  https://www.dr-rath-foundation.org/2015/04/new-study-shows-supplements-of-b-vitamins-and-omega-3-can-stop-development-of-alzheimers-disease/

Publicat cu permisiune