respirare

Suplimentele cu zinc pot scurta durata infecţiilor respiratorii

„O nouă recenzie a 28 de studii care au implicat aproape 5.500 de persoane a constatat că administrarea suplimentară de zinc pe cale orală sau ca spray nazal ar putea preveni infecția și poate face oamenii să se simtă mai bine mai repede.“[Sursa: independent.co.uk]

COMENTARIU

Zincul, un mineral esențial în organism, este necesar pentru buna funcționare a peste 300 de enzime diferite. Un deficit al acestui microelement nutritiv poate duce la tulburări de creștere, boli de piele și o susceptibilitate crescută la infecții.

În acest ultim studiu, publicat în jurnalul BMJ Open, cercetătorii au descoperit că administrarea de zinc este un mijloc natural viabil de tratare a infecțiilor tractului respirator. Lucrarea  lor se bazează pe studii anterioare care demonstrează beneficiile zincului în prevenirea și controlul unei game largi de probleme comune de sănătate.

În ultimii ani, s-a demonstrat că nivelurile ridicate de zinc pot scădea inflamația la persoanele HIV pozitive. Studiile au descoperit, de asemenea, că zincul ar putea ajuta la tratarea infecțiilor tractului urinar, la stoparea dezvoltării celulelor canceroase esofagiene, precum și la prevenirea și gestionarea diabetului. Cercetătorii care examinează rolul zincului în COVID-19 au arătat că nivelurile mai scăzute sunt asociate cu un risc crescut de deces și că administrarea acestuia la pacienți ar putea ajuta la recuperarea acestora.

Află mai multe despre spectrul larg de microelemente nutritive necesar pentru întărirea sistemului imunitar, citind acest articol de pe site-ul nostru,

 

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/11/zinc-supplements-may-cut-how-long-respiratory-infections-last/

Publicat cu permisiune