12 16 artikel5

Suplimentele nutritive, o categorie de sine-stătătoare în domeniul sănătăţii

„Un sondaj recent realizat de o firmă de publicitate arată că suplimentele alimentare, ca şi categorie, au intrat în topul căutărilor de subiecte de sănătate în 2021.” [Sursa: Nutraingredients-usa.com]

COMENTARIU

După cum demonstrează acest studiu, progresul enorm în domeniul cercetării microelementelor nutritive din ultimii ani a stârnit un interes larg. Drept urmare, un număr tot mai mare de producători și furnizori doresc o parte din acesată „explozie” și oferă produse multivitamine și alte suplimente nutritive în toate formele, culorile și dimensiunile. În general, toate aceste produse au un lucru în comun: nu au fost testate științific pentru eficacitatea lor și, în schimb, sunt promovate folosind mențiuni de sănătate luate din publicații aleatorii ale terților.

Mai mult, din cauza presiunii concurentiale tot mai mari pe piaţa de masă a suplimentelor alimentare, producătorii se simt obligaţi să reducă şi mai mult costurile ingredientelor lor. Acest lucru este posibil numai dacă sunt utilizate substanțe sintetice, adică create artificial, în locul microelementelor nutritive din surse naturale. Deşi celulele corpului uman sunt capabile să identifice și să utilizeze vitaminele de origine naturală, interacțiunea lor cu substanțele sintetice este în mare parte neclară. Drept urmare, milioane de utilizatori iau în prezent suplimente nutritive care au un efect îndoielnic sau chiar dăunător.

Citeşte sfaturi despre elementele pe care să le ai în vedere când alegi suplimente nutritive, descărcând gratuit broşura noastră Vitaminele: nocive sau benefice?

Află recomandările Dr.Rath privind dozele anumitor vitamine, minerale, oligoelemente şi alte elemente nutritive importante citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/12/supplements-now-a-health-category-of-its-own-according-to-analysis-of-searches-on-health-websites/

Publicat cu permisiune