Suplimentele recomandate de OMS pe timpul sarcinii sunt insuficiente

Suplimentele nutritive prenatale, care conțin microelemente nutritive precum zinc, iod și vitamina A, ar fi mult mai eficiente decât suplimentele cu fier și acid folic recomandate în cadrul politicilor Organizației Mondiale a Sănătății, conform cercetătorilor.

COMENTARIU

Asigurarea sănătății optime a mamei însărcinate și a copilului aflat în dezvoltare presupune mult mai mult decât suplimentarea cu fier și acid folic. Microelementele nutritive precum vitamina C, lizina, prolina, acidul folic și grupul vitaminelor B, printre altele, sunt esențiale pentru un copil sănătos și o naștere sănătoasă, precum şi pentru prevenirea complicaţiilor în timpul sarcinii.

Mineralele precum fierul şi zincul sunt importante pentru prevenirea anemiei şi întărirea sistemului imunitar al mamei şi copilului. Calciul, magneziul și fosforul – în sinergie cu vitaminele C și D – ajută la dezvoltarea oaselor și dinților copilului, susțin tensiunea arterială normală a mamei și previn crampele musculare și nașterea prematură. Nivelul necesarului acestor minerale pentru o femeie crește cu 50% pe perioada sarcinii.

Află mai multe despre importanța microelementelor nutritive în sarcină citind acest articol de pe site-ul nostru,

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/06/researchers-find-world-health-organizations-recommended-pregnancy-supplements-insufficient/

Publicat cu permisiune