Sute de mii de oameni dependenţi de medicamente

Se estimează că sute de mii de oameni din Marea Britanie sunt dependenţi de medicamente pe bază de reţetă.O recenzie recentă a luat în considerare analgezice puternice, antidepresive şi somnifere folosite anual de un sfert dintre adulţii din Marea Britanie. S-a concluzionat că la sfârşitul lunii martie 2018 jumătate dintre persoanele care luau aceste medicamente le luau deja de minim 12 luni.

COMENTARIU

Această ştire este un memento asupra faptului că afacerea cu boala are interese ascunse ca oamenii să devină dependenţi de medicamente. Departe de a fi promovatoare ale sănătăţii, companiile producătoare de medicamente au ca focus principal profiturile pe care le fac pentru acţionarii lor.  Cu cât este mai mare numărul medicamentelor prescrise de medicii lor, cu atât mai mari sunt profiturile încasate de investitorii industriei farmaceutice.

Din fericire în întreaga lume sunt din ce în ce mai multe semne că atitudinea începe să se orienteze împotriva industriei farmaceutice. În SUA un sondaj Gallup recent a arătat că este cel mai prost văzută industrie din ţară.  În Europa, banca olandeză ASN a încetat recent să mai investească în unele dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, acuzându-le de comportament lipsit de etică.

 

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/09/hundreds-of-thousands-of-people-in-england-addicted-to-prescription-drugs/

Publicat cu permisiune