Tratamente naturale pentru disfuncția erectilă

Disfuncția erectilă (DE) este o afecțiune comună caracterizată de dificultatea de a obține sau a menține o erecție. Deși probabilitatea ca un bărbat să experimenteze această situație crește odată cu înaintarea în vârstă, adesea aceasta apare ca un rezultat al altor afecțiuni precum boli de inimă, hipertensiune arterială, diabet sau boli ale prostatei. Ca și în cazul altor probleme de sănătate, medicamentele prescrise de medicina convențională pentru tratarea DE pot cauza efecte secundare grave. Din fericire, utilizarea abordării medicinei celulare poate ajuta la rezolvarea DE în mod natural și sigur.

 

Deși în general este considerată o problemă care afectează doar bărbații în vârstă, un studiu publicat în 2013 a dat la iveală faptul că unul din 4 bărbați diagnosticați cu DE la o clinică din Italia aveau vârste sub 40 de ani.  Cum alte cercetări sugerează că peste jumătate din bărbații cu vârste între 40-70 de ani suferă de DE într-un anumit grad iar estimarea costurilor totale ale tratametentelor convenționale în SUA poate atinge 15 miliarde $ dacă toți acești bărbați s-ar trata, se impune găsirea urgentă a soluțiilor pentru tratarea cauzelor care stau la originea acestei afecțiuni.

 

Corectarea disfuncției erectile cu ajutorul microelementelor nutritive

În  vederea corectării DE, medicina celulară are o abordare diferită de cea a medicinei convenționale. În afara situațiilor în care cauzele sunt psihologice, cauza primară a DE este o disfuncție celulară cauzată de un deficit de microelemente nutritive. Din acest punct de vedere DE nu este cu nimic diferită de orice boală cronică. Pentru a rezolva cu succes această problemă este necesară realimentarea organismului cu niveluri optime ale microelementelor nutritive.

Pentru a obține și menține o erecție, vasele de sânge sănătoase și un flux sanguin optim sunt elemente esențiale. De aceea, este semnificativ faptul că cercetările Dr.Rath au dovedit că anumite microelemente nutritive au roluri cheie în menținerea integrității structurale a vaselor de sânge și optimizarea fluxului sanguin. Printre aceste microelemente nutritive se numără vitaminele C și E, aminoacizii lizină și prolină și mineralul cupru.

Un alt microelement nutritiv util este aminoacidul arginină, care este utilizat de organism pentru producerea oxidului nitric. Oxidul nitric relaxează vasele de sânge facilitând succesul erecției. Cercetătorii au studiat efectul argininei în cazurile de DE și au descoperit că suplimentele care conțin acest aminoacid pot aduce îmbunătățiri semnificative.

Oglindind abordarea sinergiei microelementelor nutritive în care și-au făcut pionieratul oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Dr.Rath, cercetările au arătat, mai departe, că o combinație de arginină și pycnogenol, un extract din scoarță de pin de pe riviera franceză, poate corecta DE la 80% dintre pacienți după numai 2 luni de tratament. După o perioadă de 3 luni, cercetătorii au descoperit că un procent impresionant de 92,5 % din pacienți aveau o funcție erectilă normală, fără niciun fel de efecte secundare.

 

Extractele din plante pot ajuta la ameliorarea disfuncției erectile

 

Mărirea prostatei, o altă afecțiune care apare la bărbați odată cu înaintarea în vârstă, poate de asemenea cauza DE. Într-un studiu din 2012 din Elveția, 82 de bărbați cu simptome moderate sau grave date de mărirea prostatei și care experimentau și probleme de DE sau pierdere a libidoului, au fost tratați cu 320 mg de extract de saw palmetto (palmier pitic) timp de 8 săptămâni. La sfârșitul studiului,  scorul International Prostate Symptom Score’ (IPSS), al acestor bărbați, o metodă de măsurare a sănătății prostatei pe baza unui chestionar, a fost redus cu 51%. În plus, DE, libidoul și alte funcții sexuale au fost ameliorate cu 40%. Spre deosebire de abordările bazate pe medicamente folosite în medicina convențională care pot chiar să genereze DE ca efect secundar,  palmierul pitic este foarte eficient în tratarea problemelor de prostată și nu are efecte secundare.

O moleculă cheie activă din palmierul pitic este un fitosterol cunoscut sub numele de beta-sitosterol. Fitosterolii au o structură asemănătoare cu colesterolul și acționează ca molecule precursoare pentru formarea altor structuri în organism. Cercetările au arătat că beta-sitosterolul este benefic în tratamentul prostatei mărite.

Studiile au mai demonstrat și abilitatea extractului de rodie pentru scăderea nivelurilor colesterolului și a hipertensiunii arteriale, precum și pentru îmbunătățirea funcției cardiace și ameliorarea diabetului. După cum am arătat mai devreme, prezența acestor afecțiuni poate contribui la apariția și dezvoltarea DE.

Extractele din rădăcină de urzică sunt de asemenea cunoscute pentru abilitatea lor de a restabili producția normală de hormoni sexuali importanți precum testosteronul. Acțiunea primară a rădăcinii de urzică este legată de acțiunea sa asupra glandelor care produc testosteronul. Rădăcina de urzică conține serotonină și acetilcolină; ambele stimulează producția de testosteron și îmbunătățește funcționarea acestor glande vitale.

Prin suplimentarea cu microelementele nutritive și extractele din plante descrise în acest articol și profitând de efectele lor sinergice, mulți bărbați au aflat că DE poate fi tratată cu succes și funcția erectilă normală poate fi restabilită.

Articol de Mirja Holtrop

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/03/natural-treatments-for-erectile-dysfunction/

Publicat cu permisiune