Turmericul poate fi de ajutor în controlul astmului la copii

Pulberea de turmeric poate ajuta în controlul astmului la copii, conform unui studiu randomizat, dublu-orb, control-placebo faza II clinic, desfăşurat în Brazilia.

COMENTARIU

Există o mulţime de dovezi că abordările bazate pe microelemente nutritive sunt eficiente în prevenirea şi controlul astmului. De exemplu, cercetări recente au arătat că pacienţii cu astm care au luat suplimente cu vitamina D îşi pot înjumătăţi riscul de a suferi o criză severă. Alte cercetări arată că acei copii care au în alimentaţie mai mulţi acizi graşi omega-3 au mai puţine simptome severe de astm declanşate de poluarea de interior.

Totuşi, ca întotdeauna, pentru cel mai eficient răspuns, cele mai bune rezultate apar atunci când pacienţii folosesc o combinaţie sinergică de microelemente nutritive. Un studiu clinic pilot desfăşurat de cercetătorii de la Institutul de Cercetare Dr.Rath ilustrează această descoperire. După ce pacienţilor li s-a administrat o anumită combinaţie de microelemente nutritive pe o perioadă de 3 luni, toţi au avut o capacitate pulmonară crescută. În mod impresionant, mulţi dintre pacienţi au avut o capacitate pulmonară chiar dublă decât cea înregistrată la începutul studiului.

Află mai multe despre cum utilizează Dr.Rath sinergia microelementelor nutritive în astm citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/09/turmeric-may-help-with-asthma-control-in-children/

Publicat cu permisiune