comment0955

Uleiul de peşte şi probioticele luate în perioada sarcinii diminuează riscul de alergii în copilărie

Oamenii de știință de la Imperial College din Londra au descoperit că femeile însărcinate care iau zilnic capsule cu ulei de pește și suplimente probiotice reduc riscul de alergii ale copilului.

COMENTARIU

Este de o importanță vitală pentru viitoarele mame să asigure o cantitate constantă de microelemente nutritive pentru copilul lor în curs de dezvoltare. Deşi ce primele zile și săptămâni de sarcină – atunci când o femeie nu știe nici măcar că este însărcinată – sunt esențiale pentru dezvoltarea fetală, hrana inadecvată în orice fază a sarcinii poate afecta sistemele de organe ale bebelușului, greutatea la naștere și chiar supraviețuirea.

În plus față de necesitățile calorice, sarcina crește și cererea de microelemente nutritive specifice, care poate să nu fie satisfăcută doar prin alimentaţie. În acest sens, vitamina C, lizina, prolina și grupul de vitamine B, printre altele, sunt deosebit de importante pentru un copil sănătos și pentru prevenirea complicațiilor în timpul sarcinii și al nașterii.

Află mai multe despre importanţa microelementelor nutritive în sarcină citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/03/fish-oil-and-probiotic-supplements-in-pregnancy-may-reduce-risk-of-childhood-allergies/

Publicat cu permisiune