bugs

Următoarea molimă ar putea pândi din apă?

“Oamenii de știință se tem că reziduurile antimicrobiene din fabricile din India ar putea declanșa o nouă criză sanitară cauzată de bacterii rezistente la medicamente..” [Sursa: telegraph.co.uk]

COMENTARIU

Îngrijorarea cu privire la reziduurile antimicrobiene de la firmele farmaceutice din India vine când poluarea farmaceutică a apei  a fost detectată și în adâncurile Amazonului brazilian. S-a descoperit că râurile majore din bazinul Amazonului din Brazilia sunt contaminate cu o gamă largă de produse farmaceutice. Un raport publicat la începutul acestui an a constatat că poluarea râurilor lumii cu produse farmaceutice reprezintă o amenințare serioasă pentru mediu și sănătatea globală.

Firmele farmaceutice din întreaga lume poluează mediul de zeci de ani, astfel încât până și rezervele de apă potabilă au fost contaminate cu cantități măsurabile de medicamente chimice periculoase. Rareori recunoscut de autoritățile de sănătate publică, adevărul este că stațiile de tratare a apei nu au fost niciodată concepute pentru a face față prezenței compușilor farmaceutici toxici.

Află mai multe despre modul în care poluarea provenită de la industria farmaceutică afectează lanţurile trofice, sursele de apă şi mediul înconjurător, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2022/03/could-the-next-big-outbreak-be-lurking-in-the-water-pharma-pollution-blamed-for-breeding-superbugs/

Publicat cu permisiune