red 3446245 1280 e1696499815616

Utilizarea unui medicament antiviral ar putea alimenta evoluţia COVID-19

Molnupiravir, un medicament antiviral folosit în tratamentul pacienţilor cu COVID-19, poate provoca mutații ale virusului și alimentează evoluția unor noi variante, spun oamenii de știință.
[Sursa: theguardian.com]

Molnupiravir nu este singurul care alimentează evoluția COVID-19. Încă de la începutul campaniilor de vaccinare împotriva pandemiei, mulți oameni au fost îngrijorați de faptul că utilizarea pe scară largă a vaccinurilor ar putea încuraja coronavirusul să evolueze în moduri care să îi permită să evite imunitatea.

Defunctul om de știință, câștigător al Premiului Nobel, profesorul Luc Montagnier, nu a avut nicio îndoială în această privință, afirmând că istoria va arăta că vaccinările împotriva Covid-19 au creat variante virale. Desigur, desigur, împreună cu majoritatea mass-mediei, instituția farmaceutică și medicală rămâne în negare profundă a acestei posibilități. Dar, după ce Wall Street Journal a examinat acum dovezile și a întrebat deschis dacă vaccinurile alimentează noi variante de COVID-19, există semne clare că faptele încep să iasă la iveală.

Dovezile tot mai mari sugerează că vaccinările repetate pot conduce la evoluția rapidă a coronavirusului și fac oamenii mai susceptibili la noile variante virale. Mutațiile acestor variante le permit să evite anticorpii care rezultă din infecțiile și vaccinurile anterioare cu COVID-19, precum și tratamentele existente cu anticorpi monoclonali.

Această dezvoltare evolutivă a coronavirusului este în esență în concordanță cu teoria darwiniană și cu descrierea acesteia a mecanismelor selecției naturale. Sub presiuni evolutive selective, mutațiile care permit virusului să evite anticorpii comuni au șanse mai mari de supraviețuire, reproducere și transmitere.

Află mai multe despre posibilitatea ca noile variante COVID-19 să fie determinate de vaccinuri, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2023/10/use-of-antiviral-drug-may-be-fueling-evolution-of-covid-19/

Publicat cu permisiune