12 09 mainartikel

Varianta Omicron: agravarea deliberată a stării de panică

Cele mai recente statistici din Africa de Sud arată că internările la terapie intensivă pentru Covid varianta Omicron se desfășoară la doar o treime din ceea ce erau în același punct în valul Delta al țării. Cifrele vin după ce președintele Asociației Medicale din Africa de Sud (SAMA) a raportat că simptomele Omicron sunt în mare parte „foarte, foarte ușoare” și ar putea fi tratate acasă. Chiar și directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, Anthony Fauci, admitând acum că noua variantă nu este „aproape sigur” nu mai severă decât Delta, întrebarea care trebuie pusă urgent este una foarte simplă: de ce se ridică tensiunea globală la o stare de panică?

Rapoartele din provincia Gauteng din Africa de Sud, centrul focarului Omicron, sugerează că la aproximativ două săptămâni după detectarea noii variante, au existat un total de 139 de pacienți trataţi în secţiile de terapie intensivă ale spitalelor. Prin comparație, la două săptămâni după valul Delta din provincie, erau deja 393 de pacienți în TI. În timp ce varianta Omicron este suspectată a fi mai transmisibilă decât Delta, spitalele din Gauteng au confirmat că simptomele afișate de pacienți sunt „mult mai blânde” decât cele observate în primele trei valuri ale pandemiei de COVID-19. Se spune că majoritatea pacienților nu necesită oxigen sau tratament în ATI.

Dar, oricât de promițătoare sunt aceste semne, liderii politici occidentali și aliații lor par să nu fi observat. În schimb, ei intensifică ceea ce poate fi descris doar ca o stare globală de panică. Într-o politică considerată de unii ca având nuanțe coloniale, prima lor mișcare a fost să pună în aplicare interdicții generale de călătorie în țările din Africa de Sud. Având ca rezultat efectiv izolarea internațională a acestei regiuni deja provocate din punct de vedere economic, președintele sud-african Cyril Ramaphosa a făcut ecou gândurile multora când s-a plâns că țara sa este pedepsită pentru că a descoperit noua variantă.

But as promising as these signs are, Western political leaders and their allies appear not to have noticed. Instead, they are ramping up what can only be described as a global state of panic. In a policy seen by some as having colonial undertones, their first move was to implement blanket travel bans to southern African countries. With this effectively resulting in the international isolation of this already economically challenged region, South African President Cyril Ramaphosa echoed the thoughts of many when he complained that his country was being punished for having discovered the new variant.

Ameninţarea vaccinării obligatorii

Șefa Comisiei UE de la Bruxelles, Ursula von der Leyen, a răspuns la descoperirea variantei spunând că este timpul să se ia în considerare ca vaccinarea împotriva COVID-19 să fie obligatorie în Europa. Prim-ministrul britanic Boris Johnson a făcut ulterior o declarație similară, spunând că va exista o „conversație națională” în țara sa cu privire la drumul de urmat. Având în vedere că Europa găzduiește 8 dintre primele 10 țări exportatoare de produse farmaceutice, ambii lideri vor urmări, fără îndoială, cu lăcomie profiturile crescânde ale acționarilor care ar putea rezulta dacă vaccinarea obligatorie ar fi impusă la nivel mondial.

Președintele american Joe Biden a folosit apariția variantei Omicron ca scuză pentru a împinge ca 100 de milioane de americani să se supună așa-numitelor „doze booster” cât mai curând posibil. În cuvinte care vor fi interpretate de mulți ca o amenințare voalată, el a mai spus că „această pandemie nu se va încheia până când nu vom avea vaccinări globale”. Alături de Europa, SUA este una dintre cele mai importante țări exportatoare de produse farmaceutice. Între ele, companiile farmaceutice americane Pfizer și Moderna sunt deja așteptate să înregistreze peste 93 de miliarde de dolari în vânzări de vaccinuri împotriva COVID-19 anul viitor. În mod revelator, așadar, și după cum vom examina în continuare, oferta de profit reprezentată de pandemie a sosit ca printr-o coincidenţă în momentul exact în care industria farmaceutică se confrunta cu un declin terminal.

De ce avea nevoie industria farmaceutică de COVID-19

Scrise în noiembrie 2017 și mai 2018, postările de pe blogul Dr. Kelvin Stott, director de management al portofoliului la firma farmaceutică Novartis din Basel, Elveția, a provocat o alarmă larg răspândită în rândul investitorilor din domeniul farmaceutic. Afirmând că întreaga industrie farmaceutică se afla „în pragul declinului terminal”, Stott a descris cum randamentul cercetării și dezvoltării (C&D) în dezvoltarea de medicamente a scăzut la doar 3,2% și ar putea ajunge la zero până în anul 2020. Mai simplu spus, asta însemna că fiecare dolar cheltuit pe cercetare și dezvoltare de către companiile de medicamente ar avea ca rezultat doar un venit de un dolar. Cu alte cuvinte, industria farmaceutică nu ar mai fi fost o preocupare profitabilă. Potrivit site-ului web de afaceri Forbes, datele lui Stott s-au corelat „cu observația practic a fiecărui cercetător serios care s-a uitat la industrie”. Așa cum am scris atunci, implicația a fost că începutul sfârșitului pentru afacerea de investiții farmaceutice s-ar fi putut întrevedea curând.

Recunoscând eșecurile modelului de afaceri farmaceutic, Stott explică modul în care acesta depinde de o rentabilitate pozitivă a investiției. Aceasta confirmă ceea ce dr. Rath și Fundația noastră spun de ani de zile, și anume că industria farmaceutică nu este o industrie a sănătății, este o industrie de investiții condusă de profiturile acționarilor săi. Descriind modul în care rentabilitatea investiției în cercetarea și dezvoltarea farmaceutică scade rapid, Stott afirmă că motivele pentru aceasta includ scăderea ratei de succes în dezvoltarea de noi medicamente, creșterea costurilor studiilor clinice, un mediu de reglementare mai dur și creșterea concurenței din partea producătorilor de generice care fac copii mai ieftine în mod perturbator. a medicamentelor existente după expirarea brevetelor originale.

Punând toate acestea cap la cap, Stott prezice că scăderea randamentului mediu al investiției va duce la ca întreaga industrie farmaceutică să înceapă să se contracte în următorii doi sau trei ani. Până în anul 2040, este posibil ca valoarea anuală a vânzărilor globale totale ale industriei să fi scăzut la ceea ce era în 1990. Aceasta ar reprezenta o reducere catastrofală a veniturilor de aproximativ 90 la sută. Prin urmare, în mod grăitor, Stott descrie modelul de afaceri farmaceutic ca fiind „întrerupt”, adăugând că „intră într-un cerc vicios de creștere negativă și declin terminal, întrucât modelul său fundamental de afaceri s-a epuizat”. El ajunge la concluzia că industria „nu va exista pentru totdeauna” și că trebuie să „se adapteze sau să moară”.

În cea mai revelatoare declaraţie a sa, subliniind natura disperată a situației în care se află firmele producătoare de medicamente, Stott afirma că industria farmaceutică are nevoie de „o descoperire revoluţionară, chiar acum, în 2018”. Chiar și atunci, totuși, el spune că s-ar confrunta în continuare cu „o perioadă de contracție semnificativă înainte de orice recuperare” și că „orice mai puțin [decât o descoperire imediată] ar fi prea puțin, prea târziu pentru a salva industria de la un declin terminal”.

În ceea ce poate fi descris doar ca un noroc incredibil pentru investitorii farmaceutici, la doar 18 luni după ce Stott a scris aceste cuvinte, focarul de COVID-19 din Wuhan, China, a oferit răspunsul la rugăciunile industriei farmaceutice. Drept urmare, utilizarea obligatorie la nivel mondial a vaccinurilor experimentale este poziționată drept „descoperire revoluţionară majoră” pentru salvarea modelului de afaceri al industriei.

Industria farmaceutică în luptă disperată pentru supravieţuire

Numai timpul va spune unde duc toate acestea și dacă sunt mai multe lucruri despre teoria scurgerii din laborator decât se bănuieşte în prezent. Dar orice s-ar întâmpla în continuare, un lucru este deja sigur: afacerea de investiții farmaceutice este angajată într-o luptă disperată pentru supraviețuire.

Prin vizarea deficitelor de microelemente nutritive despre care  descoperirile științifice ale Dr.Rath au dovedit că sunt cauza principală a bolilor, nutriția și terapiile de medicină celulară oferă oportunitatea tentantă de a salva în mod eficient, sigur și accesibil milioane de vieți de boli cardiovasculare, cancer, pandemii și alte boli deopotrivă. Acesta, mai mult decât orice altceva, este ceea ce va asigura în cele din urmă dispariția definitivă a industriei farmaceutice.

Privit în această lumină, se poate observa că forțarea întregii lumi să se supună vaccinurilor farmaceutice experimentale este o ultimă aruncare disperată de zaruri din partea principalelor părți interesate politice ale industriei farmaceutice. Este în interesul nostru să ne asigurăm că nu vor reuși.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/12/the-omicron-variant-deliberately-raising-the-global-state-of-panic/

Publicat cu permisiune