Deși nu veți auzi despre aceste lucruri la emisiunile de știri de la televizor, noi studii care confirmă siguranța și eficiența abordărilor de sănătate preventivă naturală sunt publicate în fiecare săptămână. Deși media centrală preferă să se concentreze pe propaganda pro-farma și povești de groază despre presupusele pericole ale vitaminelor, conștientizarea asupra medicinei celulare și nutriționale este în continuă creștere la nivel global. Ilustrând acest lucru, studiile arată că suplimentele nutriționale sunt utilizate de până șla 69% din populația SUA, peste 54% femei vârstnice și aproape 34% bărbați vârstnici în Germania, peste 71% femei însărcinate din Arabia Saudită și 43% tineri din Malayezia. Modele similare se găsesc și în alte țări din întreaga lume. Doar pe baza simplului volum de cercetări publicate care există acum, putem spune că am atins punctul în care reforma sistemelor de asistență medicală – inspirată de descoperirile științifice ale Dr.Rath și studiile desfășurate la Institutul de Cercetare Dr.Rath – a devenit de neoprit.
Apropierea de punctul critic
Pentru oricine se îndoiește de faptul că ne apropiem de un punct critic în călătoria noastră către un sistem de asistență medicală preventivă, luați în considerare unele dintre relatările descrise recent în secțiunea ”Știri și comentarii” a site-ului nostru. Doar în ultimele câteva săptămâni au apărut studii care au arătat că vitamina D poate reduce riscul de cancer și riscul de deces în rândul persoanelor cu boli cardiace și de asemenea poate preveni insuficiența cardiacă în urma unui infarct miocardic. Alte studii recente au arătat că vitamina B12 ajută la reducerea riscului de diabet, vitamina E reduce riscul formării de calculi biliari și că extractul de turmeric protejează împotriva durerilor osteorartritice și inflamației.
Adăugând susținere suplimentară principiului sinergiei microelementelor nutritive dezvoltat de oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Dr.Rath, o recenzie publicată recent în Journal of the American Osteopathic Association a dat la iveală faptul că vitamina D nu poate fi metabolizată în lipsa unor niveluri suficiente ale magneziului și faptul că pacienții cu niveluri optime ale magneziului necesită suplimentare redusă a nivelurilor de vitamina D pentru a atinge niveluri suficiente ale acestei vitamine. Babas8080 (Own work) CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons
Poate cel mai impresionant dintre toate, după cum am raportat cu câteva săptămâni în urmă, este faptul că utilizarea unei combinații sinergice de vitamina C, vitamina B1 și hidrocortizon dă rezultate absolut remarcabile în tratamentul septicemiei și șocului septic, care pot pune viața în pericol.
Semnele schimbării sunt peste tot în jurul nostru
Demonstrând o altă schimbare promițătoare, luați în considerare faptul că, timp de decenii, cele mai multe facultăți de medicină din întreaga lume au instruit viitorii medici rușinos de puțin despre nutriție. Dar după cum arată o știre recentă BBC News din MArea Britanie, chiar și aici revoluția este pe cale să se întâmple. Studenții le medicină de la Universitatea Bristol din Marea Britanie au înființat un site web unde știința nutriției poate fi împărtășită online și au început să își organizeze propriile evenimente și prelegeri în campus. Ei se plâng în mod deschis că ceea ce au învățat la facultate nu este relevant pentru problemele cu care se confruntăîn sălile de operații, clinici și spitale.
Iar dacă toate acestea nu sunt suficiente ca să vă convingă de faptul că schimbarea este pe cale să aibă loc, luați în considerare faptul că British Medical Journal (BMJ) a anunțat recent lansarea unei noi reviste de nutriție în iulie 2018. Deși Fundația noastră a criticat în trecut rapoartele inexacte și calomniatoare ale BMJ, o felicităm acum pentru că în sfârșit pare să recunoască importanța propunerilor făcute de Dr.Rath într-o scrisoare deschisă către redactorul acesteia, Fiona Godlee, în ianuarie 2007.
În vederea atingerii scopului nostru de înființare a unui sistem de asistență medicală preventivă bazat pe abordările medicinei celulare, este clar că nu se pune problema dacă aceste schimbări necesare se vor produce, ci când se va întâmpla acest lucru. Pe scurt, indiferent că ești politician, medic, om de știință, student la medicină, pacient, tânăr sau bătrân, cât de devreme va avea loc reforma sistemului de asistență medicală stă în mâinile noastre, ale tuturor.
Articol de Paul Anthony Taylor
Publicat cu permisiune