Viitorii medici au nevoie de mai multă instruire în nutriţie

“Studenţii la medicină au nevoie de mai multă susţinere pentru a-şi dezvolta abilităţile şi instruirea în domeniul nutriţiei înainte de absolvire, conform concluziilor unui studiu desfăşurat la Griffith Univerrsity din Australia”[Sursa: Medicalexpress.com]

COMENTARIU

Cercetările arată că mulţi dintre studenţii la medicină nu beneficiază de aproape nicio instruire în nutriţie. O recenzie academică publicată în 2010 a descoperit că studenţii la medicină din SUA primesc în medie 19,6 ore de instruire în nutriţie în decursul a 4 ani de studiu. Asta corespunde efectiv la mai puţin de 1% din totalul estimat al orelor de prelegeri. Chiar şi mai îngrijorător este faptul că din 109 facultăţi de medicină care au luat parte în acest stuiu academic, 4 au oferit doar instruire opţională în nutriţie, 1 a raportat că nu a oferit niciun fel de astfel de instruire iar un alt respondent nu a putut da niciun răspuns la această întrebare.

Având în vedere rolul extrem de minor pe care nutriţia în joacă în instruirea medicală modernă, nu este întâmplător faptul că mâncarea servită pacienţilor în spital tinde să fie total neapetisantă. Şi nu este de neglijat nici faptul că, departe de a fi cauzată de o lipsă de fonduri cum adesea se pretinde, criza globală a asistenţei medicale este în principal rezultatul supratraării pacienţilor cu medicamente toxice în timp ce nevoile lor nutriţionale sunt tratate cu un dezinteres total care frizează neglijenţa medicală.

Află mai multe pe tema instruirii în nutriţie şi a alimentaţiei pacienţilor din spitale citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/11/future-doctors-need-more-nutrition-education/

Publicat cu permisiune