comment1036

Vitamina B3 are efecte pozitive asupra celulelor nervoase deteriorate în boala Parkinson

O echipă de cercetători din Germania raportează că nicotinamida ribozidă – o formă de vitamina B3 – poate oferi un posibil tratament pentru boala Parkinson.

COMENTARIU

Ca și în cazul altor boli cronice, există acum dovezi clare că microelementele nutritive joacă, de asemenea, un rol în boala Parkinson. Chiar înainte de această ultimă cercetare privind vitamina B3, o asociere cu afecțiunea invalidantă fusese deja remarcată pentru alte vitamine B.

Într-un exemplu recent, un studiu publicat în 2015 a constatat că un aport mai mare de vitamina B6 a fost asociat cu un risc scăzut de Parkinson. În același timp, pacienții cu boala Parkinson s-au dovedit, de asemenea, să aibă niveluri mai scăzute de vitamina B12. Cercetările publicate în 2018 au confirmat legătura cu B12, constatând că nivelurile mai scăzute ale acestei vitamine pot agrava afecţiunea și că multivitamina luată zilnic poate încetini deteriorarea pacienților.

Cum deja se cunoaşte asocierea unui nivel scăzut de vitamina D  cu creşterea riscului de boală Parkinson și medicamentele prescrise în mod obișnuit pentru afecțiunea legată de un risc crescut de accident vascular cerebral, dovezile științifice care susțin abordări sigure ale sănătății naturale ale acestei boli continuă să crească.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/06/vitamin-b3-has-positive-effect-on-damaged-nerve-cells-in-parkinsons-disease/

Publicat cu permisiune