00089 200717 web 853x480 1

Vitamina B3 diminuează riscul cancerelor de piele non-melanom

Într-un studiu care oferă confirmări științifice suplimentare asupra faptului că microelementele nutritive pot reduce apariția cancerului, cercetătorii de la Universitatea din Sydney din Australia au descoperit că nicotinamida, o formă a vitaminei B3 diminuează riscul de cancer de piele non-melanom . Cercetarea a fost condusă prin intermediul unui studiu clinic care cuprindea 386 persoane din Australia, cu vârste cuprinse între 30 și 91 de ani, care au avut cancer de piele non-melanom de două sau mai multe ori în ultimii 5 ani. S-a constatat că pacienții care au luat 500 mg nicotinamidă de două ori pe zi au avut un risc cu 23% mai scăzut de a dezvolta noi cancere, comparativ cu cei care au primit pastile placebo.

Deosebit de semnificativ a fost faptul că atunci când pacienții incluși în studiu au încetat să mai ia vitamina B3, riscul de a dezvolta cancer de piele a crescut din nou, după o perioadă de 6 luni. Acest lucru confirmă clar faptul că protecția împotriva cancerului de piele poate fi asigurată doar dacă suplimentele sunt luate în mod constant. De aceea, este demn de menționat faptul că Dr.Diona Damian, care a condus studiul, a subliniat într-o conferință de noutăți organizată de Societatea Americană de Oncologie Clinică faptul că vitamina B3 este ”sigură, aproape nerușinat de ieftină și disponibilă pe scară largă”, adăugând că abordarea era ”pregătită să intre direct în clinică”.

Totuși, oricât de impresionant ar fi rezultatul acestui studiu, este clar că se bazează pe o abordare învechită, care presupune utilizarea unui singur element nutritiv. În schimb, cercetările care au loc la Institutul de Cercetare Dr. Rath sub supravegherea Dr. Aleksandra Niedzwiecki se bazează pe principiul că nu administrarea unui singur element nutritiv poate asigura o sănătate deplină, ci a unui spectru complet format din diferite microelemente nutritive precum vitamine,minerale, aminoacizi și oligoelemente. Cunoscută sub denumirea de Sinergia elementelor nutritive, eficiența clinică a acestei abordări atât în controlul cancerului cât și al altor boli a fost confirmată în repetate rânduri în publicații științifice apărute în reviste revizuite de experți, sub semnătura cercetătorilor Institutului.

După cum Dr.Rath și Dr.Niedzwiecki descriu în revoluționara lor carte, “Victorie asupra cancerului”, aplicarea principiului sinergiei elementelor nutritive în controlul cancerului arată că administrarea vitaminelor individuale în doze mari este mai puțin eficientă decât doze moderate ale unor microelemente nutritive atent selectate, organizate în anumite grupuri. Cu alte cuvinte, efectul combinației corecte de microelemente nutritive care acționează împreună în grup este mai mare decât suma componentelor individuale. Utilizând abordarea bazată pe sinergia elementelor nutritive, TOATE mecanismele cheie care fac din cancer o boală mortală – inclusiv creșterera tumorilor, invazia și metastaza, angiogeneza (formarea de noi vase de sânge în tumori) și imortalitatea celulelor canceroase – pot fi controlate în mod sigur și eficient.

Totuși, în acest moment trebuie să recunoaștem că trăim într-o lume în care generații întregi de medici nu au primit o instruire completă în nutriție și nu au fost învățați că există căi naturale de control al cancerului. Ca atare, până când facultățile de medicină vor fi reformate astfel încât să țină cont de ultimele cercetări în domeniul nutriției și medicinei celulare, responsabilitatea răspândirii instruirii și conștientizării atât în rândul pacienților cât și al profesioniștilor din domeniul sănătății cade în sarcina noastră, a tuturor oamenilor. În acest sens, în scopul salvării a milioane de vieți, întrebarea cheie este: cât de rapid se pot răspândi veștile bune despre controlul natural al cancerului? Răspunsul la această întrebare și numărul de vieți ce vor fi salvate vor fi în final determinate de fiecare dintre noi și în măsura în care suntem pregătiți să ne asumăm responsabilitatea de a împărtăși aceste informații și altora.

Articol de Paul Anthony Taylor

 

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2015/05/study-finds-vitamin-b3-lowers-risk-of-non-melanoma-skin-cancers/

Publicat cu permisiune