vision loss

Vitamina B3 poate ajuta la tratarea bolilor fibrotice ale ochilor și la atenuarea pierderii vederii

Nicotinamida, o formă a vitaminei B3, poate inhiba transformările celulare agresive în timpul vindecării rănilor și poate fi cheia dezvoltării terapiilor pentru tratarea bolilor fibrotice ale ochilor care afectează vederea, conform unui nou studiu.

COMENTARIU

O varietate de microelemente nutritive specifice sunt necesare pentru menținerea și susținerea funcționării sănătoase a ochilor. De exemplu, elementele nutritive precum luteina, zeaxantina, criptoxantina, betacarotenul, zincul, bioflavonoidele și vitaminele A și C sunt esențiale pentru buna funcționare a celulelor din retină (stratul subțire de țesut din spatele fiecărui ochi care transformă lumina în semnale pe care le trimite creierului) și macula (cel mai sensibil punct din centrul retinei, care este responsabil pentru vederea centrală și vederea color).

Nervul optic transportă semnale și impulsuri luminoase de la retină la creier. Elementele nutritive precum aminoacidul cisteină, vitaminele C și E și acidul lipoic lucrează împreună sinergic pentru a proteja funcțiile acestui nerv important.

Vasele  care irigă ochii cu sânge sunt formate din celule care necesită aminoacid arginină pentru contracție și relaxare și vitamina C pentru a asigura producția optimă de colagen pentru a susține puterea și integritatea vaselor de sânge.

Vitamina C este, de asemenea, cunoscută pentru efectul de reducere a tensiunii oculare. Cu toate acestea, nivelul de vitamina C din ochi scade în mod natural odată cu vârsta și necesită suplimentare zilnică.

Află mai multe despre beneficiile microelementelor nutritive pentru ochi sănătoşi citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/04/researchers-find-vitamin-b3-may-help-treat-fibrotic-eye-diseases-and-mitigate-vision-loss/

Publicat cu permisiune