glucoma

Vitamina B3 – un posibil tratament pentru glaucom?

“Cercetătorii au studiat efectele nicotinamidei, o formă de vitamina B3, asupra animalelor și modelelor de celule de glaucom. Studiul lor poate avea ca rezultat o viitoare terapie neuroprotectoare contra glaucomului la om. Un studiu clinic va începe mai târziu în acest an.” [Sursa: Medicalexpress.com]

COMENTARIU

Adesea denumit „hoțul tăcut” al vederii, glaucomul se referă la un grup de boli oculare care se dezvoltă ca urmare a presiunii intraoculare crescute în interiorul ochiului. Această presiune crescută dăunează nervului optic și poate provoca pierderea vederii. Medicina convențională tratează glaucomul cu picături oftalmice chimice și medicamente, chirurgie cu laser, chirurgie tradițională sau o combinație a acestora.

Cum numărul total de cazuri suspecte este evaluat la peste 60 de milioane la nivel global, glaucomul este o cauză majoră a orbirii. Se așteaptă ca numărul persoanelor afectate să crească la peste 111 milioane până în 2040, afectând în mod disproporționat persoanele care locuiesc în Asia și Africa.

Abordarea medicinei celulare pentru prevenirea și controlul glaucomului se bazează pe furnizarea unui aport optim de microelemente nutritive esențiale către celulele ochiului și diferitelor sale componente anatomice. Cele mai importante microelemente nutritive pentru protejarea ochilor includ vitaminele C, A și E; aminoacizii arginină și cisteină; acidul alfa-lipoic; luteina și alte carotenoide și polifenoli precum cei obținuți din semințe de struguri. Aceste microelemente nutritive trebuie luate în plus faţă de recomandările de bază  ale Dr. Rath pentru sănătate celulară.

Află mai multe despre abordările medicinei celulare în prevenţia şi controlul bolilor oculare comune citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/05/vitamin-b3-a-possible-treatment-for-glaucoma/

Publicat cu permisiune