Într-un studiu recent, cercetătorii de la Universitatea de Științe Medicale din Tabriz, Iran examinează efectele administrării intravenoase a vitaminei C pacienților suferind de pneumonie în stadii grave, aflați în unitățile de terapie intensivă (ATI). Publicat în revista BMC Infectious Diseases, studiul a constatat că tratamentul cu vitamina C a fost sigur și a reușit să reducă inflamația, durata ventilației mecanice și utilizarea medicamentelor vasopresoare, cum ar fi norepinefrina (noradrenalina). În rândul celor 40 de pacienți din grupul de control, au avut loc 11 decese. În grupul de 40 de pacienți cărora li s-a administrat vitamina C s-au înregistrat doar 6 decese. Rezultatele studiului se adaugă la tot mai multe dovezi care susțin utilizarea vitaminei C în tratamentul infecțiilor respiratorii.
Studiul a fost realizat sub forma unui studiu clinic dublu-orb randomizat. Pacienții au primit fie câte o injecție 60 de mg / kg corp de vitamina C pe zi pentru o perioadă de 4 zile, fie o soluție salină normală. Ambele grupuri de pacienți au primit, de asemenea, tratament standard pentru pneumonie, inclusiv antibiotice. Pacienții au avut o medie de vârstă de aproximativ 58 de ani.
Cercetătorii au observat că tratamentul cu vitamina C a fost asociat cu o îmbunătățire a nivelurilor de oxigenare a pacienților. Pe baza constatărilor lor, ei au concluzionat că o creștere semnificativă a nivelurilor vitaminei C poate duce la îmbunătățirea semnificativă a funcției pulmonare, precum și la o scădere a inflamației / infecției la pacienții cu boli critice. În mod crucial, aceștia subliniază faptul că terapia cu vitamina C are rezultate cu atât mai bune, cu cât este administrată mai devreme.
Deficitul de vitamina C este ceva obişnuit în întreaga lume
Cercetătorii observă, de asemenea, că pacienții cu afecțiuni critice suferă frecvent de deficit de vitamina C. O lucrare de cercetare deosebit de interesantă pe care o citează constată că aproape 70 % dintre pacienții cu afecțiuni critice au avut hipovitaminoză C, în ciuda faptului că au primit suport nutrițional standard pentru ATI.
Alți cercetători au făcut observații similare. Dr. Paul E. Marik, medic ATI la Eastern Virginia Medical School din SUA, spune că aproximativ 40% dintre pacienții internaţi cu șoc septic în unităţile de terapie intensivă au niveluri serice extrem de scăzute de vitamina C, ceea ce corespunde unui diagnostic de scorbut și că restul pacienților cu septicemie au, de asemenea, niveluri insuficiente ale acestei vitamine. Pe baza acestor constatări, Marik a avut un succes remarcabil în tratarea septicemiei și a șocului septic cu o combinație intravenoasă de vitamina C, vitamina B1 și hormonul hidrocortizon.
În lumina unei revizuiri recente a dovezilor disponibile care arată că deficitul de vitamina C este răspândit la nivel mondial, necesitatea suplimentării cu baze ştiinţifice, ca măsură de asistenţă medicală preventivă, este acum cât se poate de clară.
Puterea superioară a abordărilor bazate pe combinaţii de microelemente nutritive
Oamenii de știință care lucrează la Institutul de Cercetare Dr. Rath au făcut un pas mai departe în abordarea bolilor infecțioase cu ajutorul vitaminei C. Într-un studiu recent, ei examinează eficacitatea vitaminei C și a altor compuși naturali în reducerea efectelor expresiei enzimei de conversie a angiotensinei II (ACE2) la nivelurile celulare, proteice și ARN. Prezentă în multe celule ale organismului uman, ACE2 a atras multă atenție recent, deoarece s-a raportat că ar fi punctul de intrare celular pentru SARS-CoV-2, virusul responsabil pentru COVID-19. Condusă de dr. Aleksandra Niedzwiecki, echipa institutului a constatat că, deși vitamina C are efecte moderate, dar consistente, asupra diminuării expresiei ACE2, combinarea acesteia cu alți compuși naturali sporește și mai mult eficacitatea acesteia. Echipa spune că studiul lor este prima abordare experimentală sistematică pentru evaluarea compușilor naturali care funcționează în sinergie cu vitamina C pentru a împiedica mecanismele cheie ale infecției cu coronavirus.
Într-o demonstrație anterioară a puterii abordărilor multi-microelemente nutritive împotriva bolilor infecțioase, echipa institutului a arătat că o combinație de microelemente nutritive este benefică și în tuberculoză (TBC). Desfășurat în Ucraina în 2008, acest studiu a luat forma unui studiu clinic care a implicat 120 de pacienți spitalizați cu TBC pulmonară activă și a investigat modul în care o combinație sinergică de microelemente nutritive, administrată împreună cu tratamentul standard, a influenţat procesul de vindecare.
La sfârșitul perioadei de studiu de 2 luni, pacienții cu TBC care luaseră microelemente nutritive au prezentat semne semnificativ mai evidente de vindecare, dovadă fiind radiografia toracică și examinarea altor parametri cheie. Vindecarea cavităților în grupul care a beneficiat de tratament cu microelemente nutritive a fost cu aproape 30 % mai mare decât în grupul de control al pacienților, cărora li s-a administrat doar un tratament medicamentos standard pentru TBC. În plus, toți participanții la studiu din grupul tratat cu microelemente nutritive au avut rezultate negative la bacteriile TBC după studiu, în timp ce doar 88% dintre pacienții din grupul de control au avut rezultate negative.
Având în vedere dovezile științifice acumulate conform cărora abordările de sănătate naturală sunt eficiente și sigure în combaterea infecțiilor, eșecul presei centrale de a împărtăși aceste informații și aparenta lipsă de voință a guvernelor de a le recunoaște, condamnă în fiecare an milioane de pacienți din întreaga lume la decese care ar putea fi evitate. Având în vedere că industria farmaceutică doreşte acum să constrângă lumea să accepte vaccinări experimentale COVID-19 cu frecvenţă anuală, niciodată nu a fost mai urgent ca acestor comportamente neetice să li se pună capăt.
Articol de Paul Anthony Taylor
Publicat cu permisiune