Vitamina C reduce semnificativ mortalitatea în rândul pacienţilor aflaţi în stadii grave ale infecţiei cu COVID-19

COMUNICAT DE PRESĂ: Un studiu clinic control-placebo demonstrează că vitamina C reduce semnificativ mortalitatea în rândul pacienţilor aflaţi în stadii grave, care pun viaţa în pericol, ale infecţiei cu COVID-19: o modalitate eficientă, sigură şi accesibilă în ajutorul controlului pandemiei globale

Un studiu clinic intervenţional randomizat control-placebo în rândul pacienţilor aflaţi în stadii avansate ale infecţiei cu COVID-19 a demonstrat că vitamina C în doze mari poate reduce aproape la jumătate rata mortalităţii comparativ cu grupul de control care a primit placebo.

Studiul clinic multi-centre a fost coordonat de Spitalul Universitar din Wuhan, China, locul de unde a izbucnit actuala pandemie. Au fost incluşi pacienţi COVID-19 internaţi în secţiile de terapie intensivă din cauza gravităţii stadiilor infecţiei care le punea viaţa în pericol. Toţi aceşti pacienţi în stare gravă au primit tratamentul medical standard. În plus, un grup de studiu a primit zilnic doze de 24 grame de vitamina C administrată intravenos, în timp ce celălalt grup a primit placebo. Administrarea de vitamina C a avut ca rezultat reducerea ratei mortalităţii aproape la jumătate faţă de pacienţii care au primit placebo.

Pacienţii trataţi cu vitamina C au avut şi o substanţial mai bună oxigenare a sângelui, ceea ce arată că oxigenul se poate difuza mai bibe în celulele alveolare ale plămânilor pentru a satura celulele roşii ale sângelui. Acest lucru înseamnă că ţesutul plămânilor a fost mai puţin inflamat, fapt confirmat în acest studiu de niveluri mult mai scăzute ale markerilor inflamatori (interleucina-6) la pacienţii trataţi cu vitamina C. Totuşi, deosebit de semnificativă a fost rata mult mai bună de supravieţuire a pacienţilor cu COVID-19 care au primit doze mari de vitamina C şi faptul că tratamentul nu a avut efecte secundare.

Una dintre limitele acestui studiu este faptul că mecanismul conform căruia acţionează vitamina C sau dacă aceasta are efect direct asupra virusului, nu au fost elucidate. Acest răspuns însă a fost deja dat într-o serie de studii de cercetare desfăşurate la Institutul de Cercetare Dr.Rath din California, sub conducerea Dr.Aleksandra Niedzwiecki. Aceste studii arată că vitamina C inhibă mai multe mecanisme cheie ale infecţiei cu coronavirus, inclusiv blocarea porţilor de intrare virale (receptori) de la suprafaţa celulelor umane. Mai important este faptul că, în combinaţie cu alte microelemente nutritive, vitamina C amplifică efectele antivirale inclusiv inhibarea legării coronavirusurilor de  receptorii de la suprafaţa celulelor.

Aceste cercetări şi rezultate clinice combinate au implicaţii semnificative pentru strategiile de asistenţă medicală preventivă, la scară globală. Spre deosebire de medicina intervenţională, substanţele naturale precum vitaminele îşi demonstrează eficienţa prin reglarea metabolismului celular. Conform legilor biologiei, orice substanţă naturală care poate să trateze cu succes o boală – adică să corecteze disfuncţiile celulare – ar trebui, de regulă, să poată şi preveni apariţia acestor disfuncţii, de la bun început.

Atât cercetările cât şi studiile clinice pot explica acum faptul uimitor că, în afară de oameni, niciun alt animal nu a căzut victimă pandemiei de coronavirus – ele se pot infecta, dar nu se îmbolnăvesc. Spre deosebire de oameni, care nu produc vitamina C în organismul lor, majoritatea animalelor produc vitamina C în cantităţi comparative, raportat la greutatea corporală, cu cele administrate pacienţilor cu COVID-19 în cadrul acestui studiu.

Această descoperire ştiinţifică şi clinică cu privire la rolul vitaminei C în lupta globală împotriva pandemiei COVID-19 vine la un moment decisiv. Trei sferturi dintr-un an petrecute în pandemia de COVID-19, lipsa unui răspuns eficient şi sigur din partea medicinei convenţionale, sunt lucruri serioase.

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat recent o evaluare oficială a datelor globale despre toate medicamentele promovate până acum de companiile farmaceutice şi anumiţi politicieni, ca răspuns la pandemia de COVID-19. Raportul OMS a concluzionat: „Tratamentele cu Remdesivir, Hidroxiclorochina, Lopinavir şi Interferon par să fi avut un efect minim sau inexistent asupra pacienţilor cu COVID-19 spitalizaţi, după cum indică rata generală a mortalităţii”
  • În mai multe ţări, studiile clinice cu vaccinuri experimentale au trebuit oprite din cauza efectelor secundare grave. Aceste studii au inclus vaccinuri intens promovate produse de Astra Zeneca / Universitatea Oxford, Johnson&Johnson şi Eli Lilly. Toate aceste studii au testat vaccinuri cu bază genetică, care sunt transportate în miezul (nucleul) celulelor umane prin intermediul unui alt virus (de exemplu un adenovirus) Nu doar vaccinurile ci întreaga tehnologie bazată pe modificarea informaţiei genetice din interiorul celulelor umane ale oamenilor este complet experimentală şi a fost asociată cu efecte secundare grave încă de la prima sa aplicare.

Vaccinurile bazate pe proteine, segmente de proteine (peptide) sau anticorpi implică tehnologii – utilizate pe larg timp de decenii – care merită o evaluare mai amănunţită. În schimb, vaccinurile cu baze genetice sunt profund experimentale. Principiul lor terapeutic este să interfereze sistematic cu moleculele genetice (ADN) şi/sau cu moleculele care reglează sinteza proteinelor (ARN). DIn păcate, toate vaccinurile în curs de dezvoltare la ora actuală pe plan internaţional se bazează pe această tehnologie experimentală. Chiar dacă oricare dintre aceste studii ar fi demonstrat un oarecare efect pe termen scurt, consecinţele pe termen mediu şi lung ale vaccinării populaţiei la scară largă pot fi potenţial catastrofale – putând include chiar alterări ale genomului milioanelor de pacienţi sau chiar al genomului uman, în general.

Singurul motiv pentru care politicienii iau în considerare campanii de vaccinare bazate pe tehnologii experimentale cu un grad atât de înalt de risc este faptul că li s-a spus de către „experţi” că nu există alte alternative disponibile. Pe baza dovezilor ştiinţifice şi clinice disponibile, este clar că vitamina C şi alte microelemente nutritive constituie terapii eficiente şi sigure care pot fi utilizate imediat de oamenii din întreaga lume, în vederea ţinerii sub control a actualei pandemii.

Politicienii şi media care aleg să ignore aceste dovezi ştiinţifice pot suporta consecinţe în diferite moduri. Pot fi traşi la răspundere de către cetăţeni pentru a fi eşuat în asigurarea informaţiei potenţial salvatoare de vieţi despre beneficiile vitaminelor asupra sănătăţii în contextul actualei pandemii. De asemenea se pot confrunta cu procese intentate de pacienţi dacă vaccinurile experimentale pe care ei le recomandă le vor cauza acestora efecte secundare grave, inclusiv modificări genetice.

Dr.Rath a comentat: „De acum înainte, niciun politician care susţine medicamente ineficiente sau vaccinuri cu bază genetică şi grad înalt de risc pentru cetăţenii săi nu mai poate pretinde că nu a avut alternative. Perioada de paralizie în faţa pandemiei de coronavirus s-a încheiat, la fel şi aşteptarea unui „vaccin minune” sigur. Oamenii lumii au acum în mâinile lor o abordare naturală, dovedită ştiinţific şi clinic, care poate contribui la reluarea normală a vieţii pe Pământ, cât mai curând”

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/10/press-release-placebo-controlled-clinical-study-documents-that-vitamin-c-greatly-reduces-mortality-in-patients-at-life-threatening-stage-of-covid-19-effective-safe-and-readily-available-way-to-he/

Publicat cu permisiune