comment1201

Vitamina C scade nivelul zahărului în sânge la pacienţii cu diabet tip II (insulinoindependent)

Confirmând ceea ce au demonstrat alte studii de ani de zile, cercetătorii australieni au demonstrat că suplimentele zilnice de vitamina C pot reduce nivelurile crescute de zahăr din sânge la pacienții cu diabet zaharat de tip 2 (insulinoindependent).

COMENTARIU

Nu există nicio îndoială că vitamina C joacă un rol important în prevenirea și controlul diabetului. În capitolul 7 al cărții sale revoluționare, De ce animalele nu fac infarct … dar oamenii, da!, Dr. Rath rezumă un studiu de caz clinic care ilustrează modul în care pacienții diabetici își pot reduce semnificativ necesarul zilnic de insulină, crescând aportul de vitamina C. la Universitatea Stanford din California, autorul principal al studiului, Dr. JF Dice, a fost, de asemenea, pacientul diabetic care a făcut obiectul procesului.

La începutul studiului, Dr. Dice își injecta 32 de unități de insulină pe zi. În următoarele trei săptămâni, el și-a crescut treptat aportul zilnic de vitamina C până când, până în ziua 23, a ajuns la 11 grame pe zi. În acest moment, necesarul de insulină al Dr. Dice scăzuse de la 32 de unități la 5 unități pe zi. Astfel, pentru fiecare gram suplimentar de suplimente alimentare cu vitamina C, el a putut economisi aproximativ 2,5 unități de insulină.

Deşi un număr mare de studii și recenzii științifice au fost publicate acum, susținând utilizarea abordărilor naturale în controlul diabetului, acestea se concentrează mai ales pe utilizarea microelementelor nutritive individuale. În schimb, abordarea medicinii celulare a Dr. Rath oferă o descoperire revoluționară în înțelegerea cauzelor, prevenirii și tratamentului adjuvant al acestei boli.

După cum au arătat cercetările Dr. Rath, principala cauză a diabetului de tip 2 este deficitul pe termen lung al anumitor microelemente nutritive specifice în milioanele de celule din pancreas (organul care produce insulină); ficatul și pereții vaselor de sânge; precum și în alte organe. La persoanele cu predispoziție diabetică moștenită, deficiențele de microelemente nutritive pot declanșa un metabolism diabetic și apariția diabetului de tip 2. În schimb, un aport optim al microelementelor nutritive adecvate poate ajuta la prevenirea apariției bolii, precum și la corectarea stărilor diabetice existente și a complicațiilor acestora.

Află mai multe despre abordarea diabetului din perspectiva medicinei celulare a Dr.Rath citind acest articol de pe site-ul nostru

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/02/new-study-confirms-vitamin-c-lowers-blood-sugar-levels-in-patients-with-type-2-diabetes/

Publicat cu permisiune