12 09 artikel3

Vitamina D ameliorează parametrii fizici şi psihologici în osteoartrita incipientă

„Cercetătorii au descoperit că pacientţi cu osteoartrită de genunchi în stadii incipiente, care au niveluri mai scăzute de vitamina D, au manifestat niveluri mai ridicate de intensitate a durerii, dizabilităţi şi anxietate, precum si o participare sociala mai slabă.” [Sursa: nutraingredients.com]

COMENTARIU

La fel ca și în cazul altor boli cronice, studiile arată că osteoartrita poate fi prevenită și controlată prin utilizarea abordărilor de nutriție și de medicină celulară.

În ultimii ani, cercetările au demonstrat că suplimentele care conțin sulfat de condroitin, o substanță naturală care este o componentă structurală importantă a cartilajului, sunt semnificativ mai bune decât celecoxibul, un medicament antiinflamator de miliarde de dolari, în reducerea progresiei pe termen lung a osteoartritei genunchiului. Alte cercetări au arătat în mod similar că extractul de turmeric poate avea efecte pozitive împotriva durerii și inflamației osteoartritice.

Oamenii de știință care lucrează la Institutul de Cercetare Dr.Rath au efectuat un studiu clinic pilot pentru a studia efectele suplimentării cu microelemente nutritive asupra pacienților cu artrită cu vârsta cuprinsă între 45 și 84 de ani. După 6 luni de completare cu o combinație sinergică de microelemente nutritive, studiul a constatat că 50% dintre pacienți au experimentat o îmbunătățire semnificativă a stării lor. Această îmbunătățire a fost confirmată clinic de imagistica cu raze X. Mai mult, nivelurile de proteine ​​C-reactive (CRP), care sunt indicatori ai inflamației, au fost reduse la pacienți cu o medie de 30 %.

Află mai multe despre beneficiile combinaţiilor sinergice de microelemente nutritive în afecţiunile articulare dureroase citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/12/vitamin-d-improves-physical-and-psychological-parameters-in-early-osteoarthritis/

Publicat cu permisiune