După cancerul de piele, cancerul mamar este cel mai răspândit tip de cancer în rândul femeilor din SUA şi aproximativ una din 8 este susceptibilă să se îmbolnăvească de această boală în decursul vieţii sale. Conform Societăţii Americane pentru Cancer, aproximativ 268.000 noi cancere mamare invazive şi 62.930 neinvazive (in situ) vor fi diagosticate în SUA anul acesta.
În pofida opţiunilor extinse de tratament şi a disponibilităţii medicamentelor farmaceutice, pe termen lung, perspectiva de vindecare a cancerului mamar rămâne slabă. Deşi femeile sunt conştiente de cancerul mamar, foarte puţine dintre ele fac anumiţi paşi către prevenirea acestuia, în afara mamografiilor. Şi bărbaţii pot suferi de cancer mamar iar aceste cazuri reprezintă 1% din numărul total de cancere mamare. Totuşi, cancerul mamar masculin este greu de tratat, lucru datorat în mare parte lipsei de conştientizare şi întârzierii în diagnosticare, ceea ce are ca rezultat răspândirea acestuia.
Agresivitatea cancerului este determinată de abilitatea celulelor canceroase de a difuza în organe îndepărtate din corp (metastază). Un factor important în metastază este pierderea integrităţii matricei de colagen care înconjoară celulele canceroase. Numeroase studii desfăşurate la Institutul de Cercetare Dr.Rath au arătat că o combinţie de compuşi naturali printre care vitamina C, aminoacizii lizină şi prolină, extractul de ceai verde şi altele pot afecta mecanismele cheie implicate în cancer. Eficienţa acestei combinaţii de elemente nutritive a fost confirmată în aproximativ 60 de tipuri diferite de linii de celule canceroase.
Un studiu recent de la Institutul de Cercetare Dr.Rath a analizat potenţialul anticancerigen al vitaminei D (cunoscută şi ca „vitamina soarelui”). Deficitul de vitamina D a fost asociat cu mai multe boli cronice precum diabetul, astmul, osteoporoza ca şi cu diferite tipuri de cancere printre care cancerul mamar, de prostată, pulmonar, tirodian şi colorectal. Unele studii au arătat că vitamina D poate ucide celulele canceroase inducând apoptoza, inhibând invazia celulelor canceroase şi anulând angiogeneza.
În acest studiu, oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare Dr.Rath au testat efectele vitaminei D asupra cancerului mamar atât individual cât şi împreună cu un grup de microelemente nutritive în combinaţie sinergică. Atunci când a fost testată singură vitamina D a inhibat creşterea celulară, totuşi doza cerută pentru atingerea acestui efect a fost mult mai mare decât doza acceptată ca fiind sigură. De aceea am tstat eficienţa dozelor mai scăzute de vitamina D dar în combinaţie cu extract de ceai verde şi apoi cu acel amestec sinergic de microelemente nutritive. Rezultatul a arătat că o combinaţie de vitamina D cu extract de ceai verde a inhibat creşterea celulelor de cancer mamar cu până la 62%. Totuşi, vitamina D în combinaţie cu amestecul de elemente nutritive (care conţinea ceai verde, vitamina C, lizină, prolină şi altele) a avut un efect mult mai pronunţat asupra creştrii celulelor de cancer mamar. Cu doze mai mari din acest amestec şi menţinerea constantă a dozei de vitamina D, creşterea celulelor canceroase mamare a fost inhibată cu până la 94%.
Deşi eforturile de creştere a conştientizării în privinţa cancerului mamar se focalizează pe depistarea timpurie şi tratamentul acestuia, este important de accentuat rolul semnificativ al microelementelor nutritive în tratamentul natural şi prevenirea acestei boli înfricoşătoare. Deşi mai multe microelemente nutritive individuale sunt eficiente în combaterea cancerului mamar, rezultatele noastre ştiinţifice arată clar că eficienţa acestora poate fi semnificativ crescută prin combinarea lor cu alţi co-factori adecvaţi.
Publicat cu permisiune