vit D jar

Vitamina D, necesară pentru tratamentul COVID-19

Suplimentarea cu vitamina D ar trebui să fie o practică standardizată în tratarea COVID-19 la pacienţii vârstnici spitalizaţi, conform unei luări de poziţie publicate recent de Societatea Spaniolă de Geriatrie şi Gerontologie. [Sursa: nutraingredients.com]

COMENTARIU

În condiţiile creşterii rapide a numărului de dovezi în ceea ce priveşte eficienţa vitaminei D în tratarea COVID-19, autorităţile de sănătate încep să observe acest lucru. De exemplu, în Irlanda academicienii îndeamnă guvernul să includă vitamina D în strategiile naţionale de abordare a pandemiei. O scrisoare recentă publicată în ziarul The National din Scoţia cheamă la utilizarea pe scară largă a vitaminei D, scrisoarea fiind semnată de peste 100 de medici şi oameni de ştiinţă din întreaga lume.

Politicienii fac apel acum pentru ca vitamina D să fie folosită împotriva COVID-19. În SUA, reprezentantul Glenn Grothman a emis de curând o Rezoluţie a Camerei în care recunoaşte rolul semnificativ pe care l-ar putea avea în lupta împotriva virusului.

David Davis, un politcian britanic, a devenit de asemenea un promotor vocal al utilizării vitaminei D, vorbind recent despre aceasta în Casa Comunelor din Marea Britanie. Citând exemplul regiunii Andaluzia din Spania, unde vitamina D a fost distribuită pe scară largă persoanelor internate în cămine şi unora dintre pacienţi, David a explicat că rata mortalităţii cauzate de COVID-19 s-a redus aproape la jumătate. Descriind vitamina D ca „tratament ieftin, sigur şi aparent eficient”, l-a îndemnat pe Primul Ministru Boris Johnson să ceară consilierilor săi „să analizeze din nou, urgent, ultimele cercetări din Spania”.

Citeşte aici despre un studiu recent în care medicii spanioli au concluzionat că vitamina D în doze mari reduce cu 60% riscul de deces cauzat de COVID-19.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/03/vitamin-d-necessary-for-covid-19-treatment-says-spanish-society/

Publicat cu permisiune