comment1259

Vitamina D poate fi un tratament sigur pentru reducerea convulsiilor în epilepsie

Vitamina D poate ajuta la reducerea frecvenței convulsiilor la pacienții cu epilepsie, potrivit unui studiu recent de la Universitatea din California, Los Angeles. [Sursa: dailybruin.com (SUA)]

COMENTARIU

Există din ce în ce mai multe dovezi care susțin utilizarea terapiilor naturale în tratamentul epilepsiei. Nu numai că vitamina D3 este deja investigată în mod activ ca mijloc de intervenție în această afecțiune, dar se știe că deficitul mai multor alți microelemente nutritive sunt frecvente la pacienții cu epilepsie.

Deficitul de folat este deosebit de frecvent la copiii epileptici care iau medicamente antiepileptice pe termen lung. S-a demonstrat că suplimentarea cu folat îmbunătățește controlul convulsiilor la astfel de copii. Un studiu clinic randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo, a arătat, de asemenea, că vitamina E reduce semnificativ crizele.

Se știe că unele tipuri de convulsii sunt dependente de vitamina B6. În unele cazuri, chiar și cu crize convulsive greu de rezolvat, pacienții pot obține rezultate excelente pe termen lung, fără a fi nevoie de medicamente antiepileptice convenționale. La astfel de pacienți s-a observat o creștere treptată a răspunsului clinic la vitamina B6 la creșterea dozei la 50 mg și 100 mg pe zi. Un răspuns clinic și mai dramatic a fost observat atunci când se utilizează doze mari de vitamina B6 între 100 mg și 400 mg pe zi. În schimb, administrarea de doze mici de vitamina B6 a dus la un răspuns clinic redus.

Află mai multe despre modul în care utilizarea medicamentelor antiepileptice pe termen lung devine un factor de risc pentru deficitul de vitamina D citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa:  https://www.dr-rath-foundation.org/2019/04/study-suggests-vitamin-d-may-be-a-safe-seizure-minimizing-epilepsy-treatment/

Publicat cu permisiune