comment1349

Vitamina D poate reduce riscul de pre-eclampsie şi alte complicaţii în sarcină

Un nou studiu a dat la iveală faptul că vitamina D poate reduce riscul ca femeile să dezvolte preeclampsie și alte complicații în timpul sarcinii.

COMENTARIU

Obținerea unei cantități zilnice suficiente de vitamina D în timpul sarcinii este vitală nu numai pentru protejarea sănătății copilului în curs de dezvoltare, ci și pentru mama însăși. Cercetări recente privind diabetul în timpul sarcinii confirmă acest lucru constatând că afecțiunea este legată de deficitul de vitamina D.

Microelement nutritiv cu are numeroase funcții importante, vitamina D este produsă în mod natural în organism atunci când pielea este expusă la lumina soarelui. Deși ați putea presupune că deficitul de vitamina D este relativ rară, dovezile științifice sugerează contrariul.

De fapt, deficitul de vitamina D este frecvent în timpul sarcinii. În Norvegia, afectează până la una din trei femei însărcinate, în timp ce în Statele Unite afectează până la 50% dintre acestea. Chiar și în țările în care există mult soare, cum ar fi Turcia, deficitul de vitamina D la femeile însărcinate și sugarii lor este încă o problemă gravă de sănătate.

Oricât de importantă este vitamina D, totuși, obținerea unei sănătăți fetale și a rezultatelor optime în timpul sarcinii depinde și de a avea niveluri adecvate ale multor alțor microelemente nutritive esenţiale. Abordarea revoluționară a medicinei celulare a Dr. Rath demonstrează acest lucru și definește un aport optim de microelemente nutritive specifice ca o măsură preventivă de bază pentru menținerea sănătății.

Află despre importanţa microelementelor nutritive în sarcină citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/09/new-study-finds-vitamin-d-may-reduce-risk-of-pre-eclampsia-and-other-pregnancy-complications/

Publicat cu permisiune