Vitamina D, recomandată în tratamentul bolii inflamatorii intestinale

O nouă meta-analiză efectuată de cercetătorii din China recomandă utilizarea vitaminei D în tratamentul bolilor inflamatorii intestinale precum boala Crohn și colita ulcerativă. Publicată în revista Medicine (Baltimore), analiza cuprinde 18 studii controlate randomizate în care au fost incluși 908 pacienți. Observând faptul că deficitul de vitamina D prevalează în cazul pacienților cu boală inflamatorie intestinală, cercetătorii citează studii recente în care se arată că suplimentarea cu acest microelement nutritiv poate induce și menține remisia bolii.

Meta- analiza explică faptul că prevalența bolilor inflamatorii intestinale este în creștere la nivel mondial, aproximativ 3 milioane de europeni și 1,5 milioane de oameni din SUA fiind în prezent afectați. Factorii de risc cunoscuți asociați acestor afecțiuni sunt flora intestinală alterată, alimentele bogate în grăsimi și carbohidrați, utilizarea contraceptivelor orale și traiul în zonele urbane. Se consideră că modul de viață stresant exacerbează problema. Având în vedere că medicina farmaceutică nu oferă tratament eficient sau vindecare, este foarte semnificativă concluzia cercetătorilor din rezultatul studiului, aceștia spunând că recomandarea vitaminei D pacienților este nu doar indicată, ci mai mult, aceasta poate oferi avantaje simple, eficiente, sigure și necostisitoare.

Abordarea sănătății digestive din perspectiva medicinei celulare

Celulele intestinului și ale sistemului digestiv sunt în proces de reînnoire constantă. Pentru a asigura sănătatea acestora, aportul corespunzător de microelemente nutritive specifice este esențial. Abordarea Dr.Rath pentru problemele intestinului și sistemului digestiv se focalizează așadar pe optimizarea și menținerea funcționării celulelor, combinând microelementele nutritive corecte în cantități atent echilibrate.

În afara recomandărilor de bază pentru sănătate celulară, care includ suplimentarea cu vitamina D, Dr.Rath recomandă ca pacienșii care doresc să își mențină și îmbunătățească sănătatea intestinelor și a sistemului digestiv ar trebui să ia următoarele substanțe naturale în doze mărite:

Vitamina C – cu multe funcții în metabolismul organismului, vitamina C este esențială pentru o bună digestie și procesarea elementelor nutritive. În afara faptului că este implicată în descompunerea colesterolului pentru formarea acizilor biliari, ea mai contribuie și la metabolismul normal al energiei, protejează celulele împotriva stresului oxidativ și mărește capacitatea de asimilare a fierului.
Vitamina B6 –Importantă pentru absorbția și utilizarea corespunzătoare a aminoacizilor, carbohidraților și grăsimilor de către celulele organismului, vitamina B6 contribuie și la un metabolism normal al energiei.
Vitamina B12 –Necesară tuturor celulelor organismului ca și co-factor pentru enzimele implicate în metabolismul carbohidraților și grăsimilor, vitamina B12 ajută și la formarea proteinelor, diviziunea celulară – inclusiv stratul interior de celule al tractului gastrointestinal – și contribuie la metabolismul normal al energiei.
Acid folic –Membru al grupului vitaminelor B care asistă diviziunea celulară inclusiv a stratului interior de celule al tractului intestinal, cercetările sugerează că boala inflamatorie intestinală poate fi asociată și cu deficitul de acid folic
Extract de mentă – Studiile au arătat că menta este sigură și eficientă în tratamentul sindromului de colon iritabil.
Ghimbir – Cercetările arată că ghimbirul are proprietăți antioxidante și efecte antiinflamatorii și că este util în tratamentul indigestiei, constipației și altor probleme intestinale.
Betaină –Studiile arată că betaina îmbunătățește funcția intestinală prin amplificarea activității enzimelor digestive.
L-glutamină –Utilizată de celulele din membrana mucoasei intestinale ca principal furnizor de energie pentru metabolismul acestora, cercetătorii arată că aminoacidul l-glutamină este util în tratamentul sindromului de colon iritabil și altor probleme gastrointestinale.
Papaină –Enzimă proteolitică (=de descompunere a proteinelor) extrasă din fructul crud de papaya, cercetătorii arată că papaina este utilă în tratamentul problemelor digestive.
Bromelaină – Enzimă proteolitică (=de descompunere a proteinelor)extrasă din tulpina, fructul și sucul de ananas, cercetările arată că bromelaina este utilă în tratamentul inflamației și a problemelor digestive.

Pentru a afla mai multe despre eficiența terapeutică a probioticelor împotriva bolilor inflamatorii intestinale, sindromului de colon iritabil și altor probleme digestive, descarcă GRATUIT broșura despre probiotice

Pentru mai multe informații despre abordarea sănătății digestive din perspectiva medicinei celulare, citește articolul Beneficiile sinergiei microelementelor nutritive în sănătatea digestivă

 

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/12/new-meta-analysis-recommends-vitamin-d-in-treatment-of-inflammatory-bowel-disease/

Publicat cu permisiune