Vitamina D şi extractul de ceai verde, în sprijinul sănătăţii reproductive

„Cercetătorii afirmă că vitamina D şi galatul de epigalocatehină (EGCG) extras din ceaiul verde pot avea impact asupra sănătăţii reproductive feminine, deoarece combinaţia acestora se poate dovedi eficientă în gestionarea tumorilor benigne existente în uter” [Sursa: nutraingredients.com]

COMENTARIU

Încet dar sigur, cercetătorii din întreaga lume încep să se trezească cu privire la faptul că utilizarea combinaţiilor sinergice de microelemente nutritive este cea mai eficientă abordar a sănătăţii. Interesul lor a fost declanşat în urma cercetărilor de pionierat desfăşurate la Institutul de Cercetare Dr.Rath. Abordarea „sinergiei microelementelor nutritive” dezvoltate la institut se bazează pe înţelegerea ştiinţifică a faptului că microelementele nutritive lucrează împreună în echipă, în organism.

În domeniul cancerului, utilizarea galatului de epigalocatehină (EGCG) din extractul de ceai verde are multiple beneficii. Polifenolii din ceaiul verde au proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii puternice care contribuie la efectele lor anticancer dovedite.

Cercetările desfăşurate la Institutul de Cercetare Dr.Rath au arătat că atunci când este combinat cu alte microelemente nutritive inclusiv vitamina C şi aminoacizii lizină şi prolină, extractul de ceai verde poate inhiba invazia a peste 40 de milioane de tipuri de cancere umane. Printre acestea se numără unele dintre cele mai frecvente forme de cancer care afectează vieţile milioanelor de oameni în fiecare an, precum cancerele de plămâni, colon, pancreas, creier, sânge, piele, ovare şi multe altele.

În plus faţă de beneficiile cardiovasculare şi susţinerea sănătăţii generale, cercetările recente arată că extractul de ceai verde prezintă beneficii şi în artrita reumatoidă, boala Alzheimer şi alte probleme de sănătate. Biodisponibilitatea extractului de ceai verde poate fi îmbunătăţită dacă este administrat într-o formulă care include fitoelementul nutritiv quercetină.

Află mai multe despre efectele de protecţie asupra sănătăţii ale extractului de ceai verde citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/09/vitamin-d-and-green-tea-extract-useful-in-aiding-reproductive-health/

Publicat cu permisiune