Vitamina E în alimentaţie protejează împotriva dermatitei atopice

Vitamina E în alimentaţie protejează împotriva dermatitei atopice

Aportul alimentar de vitamina E poate reduce riscul de dermatită atopică, potrivit unui studiu publicat online în revista Skin Research & Technology.
[Sursa: medicalxpress.com]

COMENTARIU

Un aport optim de microelemente nutritive este esențial pentru o piele sănătoasă. Deficitul de microelemente nutritive în alimentaţia zilnică accelerează procesul de îmbătrânire a pielii și crește riscul apariției unor probleme precum eczemele și psoriazisul.

Componenta principală a pielii este colagenul, o proteină fibroasă. Vitamina C, în combinație cu aminoacizii lizină și prolină, este esențială pentru producerea de fibre de colagen sănătoase. Radicalii liberi generați de deteriorarea oxidativă activează enzimele metaloproteinazei matriceale (MMP), care descompun colagenul și elastina, generând astfel ridurile și alte semne de îmbătrânire prematură. Vitamina C, împreună cu vitamina E, este foarte eficientă în reducerea daunelor create de radicalii liberi. Printre microelementele nutritive importante pentru pielea sănătoasă se numără extractul de ceai verde, carotenoidele, licopina, curcuminul și coenzima Q10.

Află mai multe despre beneficiile microelementelor nutritive pentru o piele sănătoasă, citind acest articol pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2024/09/dietary-vitamin-e-may-be-protective-against-atopic-dermatitis/

Publicat cu permisiune