Vitamina E și activitatea fizică ajută la îmbunătățirea performanței cognitive la adolescenți

În rândul a 120 de elevi de școală analizați de cercetătorii din Arabia Saudită, performanțele au fost mai ridicate în cazul elevilor care au avut o activitate fizică moderată sau intensă. Nivelurile vitaminei E serice au fost de asemenea mai ridicate în cazul elevilor mai activi.

COMENTARIU

Microelementele nutritive au dovedit beneficii asupra sănătății persoanelor tinere. Demonstrând acest lucru, în asociere cu Academia de Științe Medicale din Ucraina, Institutul de Cercetare Dr.Rath a desfășurat o evaluare clinică a efectelor suplimentării cu microelemente nutritive în rândul copiilor ucrainieni de vârstă școlară. Evaluarea a inclus 69 de copii care au luat un supliment cu microelemente nutritive pe o perioadă de 7 luni. Un alt grup de 34 de copii care nu au luat suplimentul respectiv au fost monitorizați ca grup de control. La începutul și la sfârșitul studiului, a fost făcută câte o evaluare a stării de sănătate a tuturor copiilor implicați.

Toți copiii au avut aceeași alimentație la școală. După 7 luni, copiii din grupul care a beneficiat de suplimentare cu microelemente nutritive a fost cotat ca  mai bine pregătiți fizic decât cei din grupul de control. Frecvența cardiacă și tensiunea arterială au scăzut , funcționarea sistemului cardiovascular s-a amplificat cu 28% iar forța musculară cu 16%. În același timp, copiii din grupul de control au experimentat o scădere de 14% a capacității pulmonare și funcției respiratorii.

Copiii care au luat microelemente nutritive au avut și o creștere a imunității, numărul bolilor lor reducându-se cu 25%. Ei au avut și note mai bune la mai multe materii, comparativ cu copiii din grupul de control. Per total, sănătatea generală, activitatea fizică și starea de bine emoțională a copiilor care au luat microelemente nutritive s-au îmbunătățit semnificativ în decursul celor 7 luni de studiu.

Află mai multe despre beneficiile microelementelor nutritive la tineri, citind acest articol de pe site-ul nostru.

 

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/06/study-finds-vitamin-e-and-physical-activity-linked-to-better-cognitive-performance-in-adolescents/

Publicat cu permisiune