Vitaminele B îmbunătăţesc concentrarea în cazul pacienţilor care suferă primul episod de psihoză

Vitaminele B pot fi benefice pentru menţinerea capacităţii de concentrare în rândul persoanelor care experimentează un prim episod de psihoză, conform unui studiu efectuat de cercetători din Australia.

COMENTARIU

Există din ce în ce mai multe dovezi cu privire la rolul nutriţiei în cazul schizofreniei. În 2017, o recenzie ştiinţifică ce a cuprins studii din întreaga lume a arătat că terapia adjuvantă cu doze mari de viamine B poate reduce semnificativ simptomele de schizofrenie, mai mult decât medicamentele antipsihotice standard utilizate individual. Publicat în Psychological Medicine, una dintre cele mai mari reviste de psihologie din lume,  tratamentele cu vitamine B în doze mari sau în combinaţii cu alte vitamine au fost în mod constant găsite eficiente în reducerea simptomelor psihiatrice. În schimb, dozele scăzute s-au dovedit ineficiente.

Într-un alt exemplu, o recenzie ştiinţifică şi meta-analiză care a cuprins 28 de studii în 2018, a arătat că psihoza este asociată cu deficienţele nutriţionale. Publicate în revista Schizophrenia Bulletin de către cercetători din Marea Britanie, Australia şi Belgia, datele arată că, spre deosebire de indivizii fără afecţiuni psihiatrice, pacienţii diagnosticaţi recent cu psihoză au niveluri semnificativ scăzute de folat, vitamina D şi vitamina C. Un fapt semnificativ constatat de cercetători a fost şi că pacienţii cu niveluri scăzute ale acestor microelemente nutritive au avut cea mai rea stare de sănătate mintală.

Întrucât există tot mai multe dovezi privind faptul că abordările bazate pe microelemente nutritive sunt eficiente în tratarea problemelor de sănătate mintală, acesta este încă un pas important către scopul Sănătate pentru toţi al Fundaţiei de Sănătate Dr.Rath

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/01/b-vitamins-improve-concentration-among-people-with-first-episode-of-psychosis/

Publicat cu permisiune