comment1222

Zincul poate ajuta în tratamentul infecţiilor tractului urinar

Oamenii de știință din Australia spun că noi detalii despre rolul zincului în sistemul imunitar ar putea ajuta la dezvoltarea unor strategii de tratament fără antibiotice pentru bolile bacteriene, cum ar fi infecțiile tractului urinar

COMENTARIU

Fără îndoială că zincul joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar și în protejarea organismului de infecții. Pentru o imunitate optimă, totuși, este necesară o combinație sinergică de microelemente nutritive.

Vitamina C ajută la inactivarea ADN-ului viral, limitând astfel reproducerea virală. De asemenea, ajută la producerea de anticorpi a celulelor albe din sânge. În sinergie cu vitamina C, aminoacidul lizină este important pentru blocarea enzimelor care digeră colagenul și întărirea țesutului conjunctiv, controlând astfel răspândirea agenților infecțioși. În mod similar, antioxidanții precum seleniul susțin țesuturile limfoide din glanda timus și funcția celulelor albe din sânge. Quercetina, o substanță fitobiologică, împreună cu iodul, este esențială pentru imunitate. În sinergie cu vitamina C, quercetina acționează ca un agent antiinflamator, în timp ce iodul susține funcția glandei tiroide.

Află mai multe despre modul în care grupurile sinergice de microelemente nutritive susţin sistemul imunitar în lupta împotriva infecţiilor, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Află mai multe despre abordarea medicinei celulare în tratamentul tulburărilor de imunodeficienţă citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/03/zinc-could-help-treat-urinary-tract-infections/

Publicat cu permisiune