Un raport revelator publicat în The Times of India arată că 75% din populația Indiei suferă de deficit al vitaminelor cheie. Rezumând un studiu efectuat în patru zone diferite ale Indiei, articolul explică faptul că nivelurile alarmante ale deficitului de vitamine au fost înregistrate în rândul întregii populații.De aceea, este semnificativ faptul că, printr-o paralelă neașteptată, o analiză premiată asupra populației americane a dat la iveală nu doar faptul că marea majoritate a oamenilor din Statele Unite au un aport prea scăzut de microelemente nutritive, ci și că aceștia nu obțin cantități suficiente ale acestora nici măcar prin utilizarea suplimentelor alimentare. Ca atare, întrucât acum se cunoaște faptul că majoritatea bolilor cronice ale zilelor noastre au la origine aportul insuficient de microelemente nutritive esențiale, aceste două studii, considerate împreună, confirmă faptul că deficitul de microelemente nutritive este o problemă globală care necesită o soluție durabilă la nivel global.
Cercetătorii indieni au analizat trei vitamine: vitamina D, vitamina B12 și acidul folic. Pe baza testelor desfășurate pe o perioadă de peste 3 ani, studiul a constatat deficitul acestor elemente nutritive la toate grupele de vârstă. Procentajul de peste 81% de persoane cu deficit de vitamina D este deosebit de semnificativ, deoarece există o opinie generală potrivit căreia nivelurile scăzute ale acestei vitamine nu sunt obișnuite în India, datorită luminii solare prezente din abundență în această țară. Deși este disponibilă și în anumite alimente, vitamina D este produsă endogen în organismul uman atunci când pielea este atinsă de razele ultraviolete din lumina solară, care declanșează sinteza acesteia.
Imagine: Kounosu (Own work (own picture)) [GFDL or CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons
Rezultatele cercetărilor americane sunt și mai surprinzătoare, deoarece medicina tradițională a susținut prin tradiție faptul că deficitul de vitamine este rar în țările dezvoltate. Publicat în Journal of the American College of Nutrition, studiul a dat la iveală faptul că și atunci când s-au utilizat suplimente, segmente mari ale populației americane au avut aportul total obișnuit sub așa-numitul “necesar mediu estimat” – un nivel minim utilizat ca măsură a necesităților de bază – al vitaminelor A, C, D și E. Mai mult, s-a constatat că și aportul de minerale precum calciul și magneziul era insuficient. Acest lucru ilustrează clar cât de important este ca, atunci când se alege un supliment alimentar, să se prefere numai produsele de înaltă calitate – fundamentate pe cele mai recente cercetări științifice – care pot asigura organismului cantitățile potrivite din toate elementele nutritive celulare necesare în vederea menținerii unei stări optime de sănătate.
Medicina celulară identifică deficitul microelementelor nutritive ca fiind cauza primară a bolilor cronice
După cum arată conceptul de medicină celulară definit de Dr. Rath, cauza primară a celor mai comune boli cronice ale zilelor noastre – printre care și diferite forme de boli cardiovasculare, diabet, cancer, și altele – este un deficit cronic de vitamine, minerale, aminoacizi și alte microelemente nutritive esențiale.
Astfel, un aport zilnic optim al acestor substanțe naturale este o măsură preventivă de bază pentru menținerea sănătății, ca și obținerea controlului sigur și efectiv asupra multor stări patologice.
Corectarea deficitului de microelemente nutritive și prevenirea falimentului sistemelor de asistență medicală
În septembrie 2011, o ilustrare grafică a eșecului continuu al medicinei convenționale de a aborda deficitul microelementelor nutritive, Forumul Economic Mondial a publicat o analiză a impactului economic global al celor mai răspândite cinci boli netransmisibile: boli cardiovasculare, boli respiratorii cronice, cancer, diabet și boli mintale. Estimând că până în anul 2030 costul total doar al acestor boli ar putea depăși 47 trilioane $, comunicatul oficial de știri care însoțea analiza a recunoscut deschis că acest scenariu are potențialul de a falimenta sistemele naționale de asistență medicală.
Corectarea deficitului microelementelor nutritive și prevenirea bolilor cronice cauzate de acesta poate evita acest rezultat devastator din punct de vedere economic. Totuși, trebuie să înțelegem că pentru a reuși acest lucru este nevoie de acțiuni persistente și concertate la nivel local, național și internațional. Publicarea studiilor indiene și americane poate fi așadar văzută ca un memento venit la momentul potrivit, despre necesitatea creării unui sistem global de asistență medicală preventivă bazat pe abordări naturale. Nu mai puțin important este faptul că acestea ne dau dovezi suplimentare asupra faptului că acum este timpul să începem.
Articol de Paul Anthony Taylor
Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2015/10/micronutrient-deficiency-a-global-problem-that-requires-a-globally-sustainable-solution/
Publicat cu permisiune