Medicamentele cu biofosfonați pentru osteoporoză SLĂBESC oasele!

Noi vești proaste pentru industria farmaceutică: s-a descoperit că medicamentele cu biosfosfonați care sunt în mod obișnuit utilizate pentru tratamentul osteoporozei, de fapt slăbesc oasele. În cadrul unui studiu desfășurat de oamenii de știință de la Imperial College din Londra, utilizarea acestor medicamente a fost asociată cu dezvoltarea ”microfisurilor” în oase, Semnificativ a fost faptul că oasele pacienților care luau aceste medicamente au prezentat un număr mai mare de astfel de fisuri și o mai mică rezistență mecanică decât oasele celor care nu le luau.

Studiul a examinat mostre de oase de la 16 pacienți cu osteoporoză, cu vârste cuprinse între 60-90 de ani. Toți pacienții suferiseră anterior o fractură de șold și jumătate dintre ei luaseră biofosfonați. Rezultatele studiului au dat la iveală faptul că oasele persoanelor care luau aceste medicamente aveau cu 24% mai multe microfisuri decât cei care nu le luau. Semnificativ este și faptul că aceștia aveau cu 54% mai multe deteriorări decât în cazul îmbătrânirii sănătoase a oaselor. Descriind rezultatul studiului ca ”surprinzător”, autorul principal Dr.Richard Abel a declarat ”Acum avem nevoie urgentă de studii extinse pentru a confirma această descoperire”.

Biofosfonații sunt asociați și cu osteonecroza maxilarului și alte efecte adverse grave

Acest studiu de la Imperial College nu este nici pe departe primul care identifică probleme serioase legate de biofosfonați. De mai bine de un deceniu se știe că această clasă de medicamente este asociată cu dezvoltarea osteonecrozei maxilarului,o afecțiune severă în care osul maxilarului rămâne expus, începe să slăbească și moare din cauza lipsei de aport de sânge. Osteonecroza maxilarului a fost recunoscută pe scară largă ca efect secundar al tratamentului cu biofosfonați. Consecințele pot fi atât de grave încât în unele cazuri pacienții au nevoie de chirurgie reconstructivă.

Alte efecte adverse cunoscute ale biofosfonaților sunt: probleme gastrointestinale, febră, dureri musculo-scheletale severe, scăderea nivelului calciului, cancerul esofagului și fibrilația atrială (un tip de aritmie)

Șimai îngrijorător este faptul că, chiar dacă pacienții încetează să mai ia aceste medicamente, ele pot rămâne în organismul lor pentru încă mulți ani după aceea.

Abordarea osteoporozei din perspectiva medicinei celulare

Conform conceptului revoluționar de ”medicină celulară” dezvoltat de Dr.Rath, cauza primară a celor mai multe boli cronice ale zilelor noastre este deficitul pe termen lung de vitamine, minerale, aminoacizi și alte microelemente nutritive specifice. În cazul osteoporozei, acest deficit se traduce prin slăbirea și fragilizarea oaselor, cu risc consecutiv de fracturi.  Din perspectiva medicinei celulare, cele mai eficiente răspunsuri terapeutice la osteoporoză constau într-un aport zilnic corespunzător de microelemente nutritive. Există numeroase studii științifice care demonstrează eficiența și siguranța intervențiilor nutriționale în controlul acestei boli.

Os rupt os aproape vindecat după 10 zile de tratament cu microelemente nutritive

 

 

 

Deși mulți oameni par să creadă că vitamina D și calciul sunt singurele elemente nutritive necesare pentru sănătatea oaselor și repararea fracturilor, această presupunere greșită trece cu vederea faptul că structura osului, pe care se depozitează calciul și alte minerale, este formată dintr-o proteină: colagenul. În lipsa unui colagen sănătos, osul nu se poate forma sau funcționa corespunzător.

Formarea sănătoasă a oaselor nu depinde deci doar de un aport suficient de calciu și vitamina D, ci, și mai important, de aportul corespunzător de vitamina C, aminoacizi lizină și prolină și alte microelemente nutritive care susțin colagenul. Pentru pacienții care suferă fracturi oasoase, aceste elemente nutritive, incluse într-un program de suplimentare proiectat singeric, pot reduce timpul de vindecare și restaura starea generală de bine.

Ca și în cazul altor boli cronice, se poate vedea și aici că numai abordările nutriționale și medicina celulară pot oferi un răspuns pe termen lung, deoarece abordează cu succes cauza primară a osteoporozei. Cu cât mai mulți sunt medicii și pacienții care au acces la această informație, cu atât mai repede această boală degenerativă a oaselor ve deveni ceva de domeniul trecutului.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2017/03/more-bad-news-for-pharma-bisphosphonate-drugs-for-osteoporosis-weaken-bones/

Publicat cu permisiune