Microelementele nutritive sunt eficiente în combaterea mezoteliomului

Mezoteliomul este un cancer agresiv care afectează mucoasele din plămâni, inimă sau abdomen. Deşi se manifestă rar, mezoteliomul este un cancer foarte agresiv care este dificil de tratat.  Principalul său factor de risc este expunerea pe termen lung la azbest.  Expunerea la azbest este cea mai răspândită în rândul oamenilor care lucrează în mină, textile, construcţii sau industria navală. Durează multe decenii ca să dezvolţi mezoteliom, iar acest tip de cancer este cel mai adesea diagnosticat la bărbaţi cu vârste peste 70 de ani.

În fiecare an în SUA aproape 3000 de persoane sunt diagnosticate cu mezoteliom. În funcţie de stadiul în care se află cancerul la momentul diagnosticării, speranţa medie de viaţă a pacienţilor cu mezoteliom durează între 4-18 luni. Acest diagnostic este adesea întârziat din cauza faptului că simptomele mezoteliomului sunt nespecifice. Printre acestea se numără tusea, dificultatea în respiraţie, oboseala, pierderea poftei de mâncare şi durerile în piept sau durerile abdominale. În prezent, singurele tratamente disponibile pentru mezoteliomul malign sunt chirurgia, chimioterapia şi radiaţiile şi niciuna dintre acestea nu vindecă mezoteliomul.

În cercetările lor precedente despre cancer, cercetătorii de la Institutul de Cercetare Dr.Rath au arătat că un amestec specific de microelemente nutritive poate bloca enzimele precum metaloproteinazele (MMP) care sunt esenţiale pentru răspândirea cancerului. 1 Amestecul de microelemente nutritive naturale care cuprinde vitamina C, lizină, prolină şi extract de ceai verde poate creşte şi nivelul inhibitorilor enzimelor MMP (TIMP) care sunt generate în ţesuturi. Enzimele TIMP sunt produse intern în decursul fazelor incipiente ale dezvoltării cancerului pentru a încetini răspândirea acestuia. În prezenţa combinaţiei de microelemente nutritive, creşte producţia de MMP şi creşte cea de TIMP, ceea ce facilitează blocarea răspândirii cancerului.

Într-un studiu mai recent de la Institutul de Cercetare Dr.Rath, cercetătorii au investigat efectele unei combinaţii sinergice de microelemente nutritive asupra inducerii apoptozei („sinuciderii”) celulelor de mezoteliom.2 Apoptoza este moartea programată a celulelor. Toate celulele normale trec prin apoptoză şi regenerare, totuşi celulele canceroase îşi schimbă mecanismul intern şi sar peste acest pas continuând să crească necontrolat. Un alt grup de enzime cunoscute sub denumirea de caspaze acţionează în stadiile incipiente ale apoptozei în celulele normale. Studiul apoptozei prin activarea enzimelor de tip caspaze este o zonă a cercetării aflată în dezvoltare. Mai multe medicamente, inclusiv aspirina şi alte antiinflamatoare nesteroidiene (NSAID) sunt cercetate în celulele canceroase pentru a fi utilizate ca inducători de apoptoză. Totuşi, toate medicamentele farmaceutice au efecte secundare cu diferite grade de severitate. Rezultatele Institutului de Cercetare Dr.Rath indică faptul că, în plus faţă de răspândirea mezoteliomului, amestecul de microelemente nutritive care acţionează sinergic a fost capabil să inducă apoptoza în peste 80% dintre celulele mezoteliomului, conservând celulele normale.
Studiul a deschis o oportunitate pentru explorarea metodelor naturale de control al  mezoteliomului. Folosind microelemente nutritive care lucrează sinergic, diferite mecanisme celulare au fost afectate, mai ales invazia, metastaza şi apoptoza.
Bibliografie:

  1. Roomi MW, et al., International Journal of Oncology 42: 1883-1889.
  2. Roomi MW, et al., Global Journal of Cancer Therapy 5(1): 007-011

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/07/micronutrients-can-benefit-in-combatting-mesothelioma/

Publicat cu permisiune