Pesticidele obişnuite, asociate cu un risc crescut de mortalitate

Un studiu recent a ajuns la concluzia că expunerea la pyrethroide, o clasă de pesticide frecvent utilizată, măreşte riscul de mortalitate cardiovasculară şi mortalitate din cauze diverse

COMENTARIU

Pesticidele sunt departe de a fi sigure, cum afirmă guvernanţii şi forurile de reglementare. În multe ţări, numărul pesticidelor pulverizate asupra culturilor continuă să crească. De exemplu, datele prezentate la o conferinţă de la Londra în 2017 au arătat că numărul de substanţe chimice toxice folosite asupra legumelor disponibile în supermarket-urile din Marea Britanie a crescut de 17 ori în ultimii 40 de ani. Şi nu doar că situaţia este foarte similară în multe alte părţi ale lumii, dar în multe cazuri este clar că datele despre utilizarea pesticidelor şi siguranţa acestora au fost ascunse în mod deliberat şi prezentate publicului în mod eronat.

În această privinţă nu este niciun secret faptul că forurile de reglementare europene ignoră în mod ostentativ efectele toxice ale amestecurilor de pesticide din alimente. De fapt 90% dintre testele pentru determinarea presupusei siguranţe a pesticidelor utilizate în Europa se spune că ar veni chiar de la industria chimică însăşi. Aşadar, este clar că presupusa siguranţă a utilizării pesticidelor trebuie să se schimbe. S-a demonstrat deja că expunerea la pesticide contribuie la accelerarea progresului bolii în cazul sclerozei laterale amiotrofice, o boală neurologică fatală, de exemplu. Se demonstrează de asemenea că există o conexiune între boala Parkinson şi pesticide.

Află cum cercetarea ştiinţifică confirmă din ce în ce mai mult beneficiile alimentelor organice lipsite de pesticide asupra sănătăţii, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/01/common-pesticides-linked-to-increased-mortality-risk/

Publicat cu permisiune