Industria farmaceutică poluează apele cu substanţe contaminante

În mod normal, staţiile de tratare a apelor uzate nu sunt echipate astfel încât să înlăture substanţele farmaceutice. Când oamenii de ştiinţă de la United States Geological Survey au testat apele rezultate de la staţia Morgantown, West Virginia, cu ani în urmă, alături de descărcările altor 6 staţii de tratare, au fost detectate niveluri foarte ridicate ale anumitor medicamente.

COMENTARIU

Există numeroase dovezi că poluarea farmaceutică a devenit o problemă globală. În întreaga lume, companiile farmaceutice poluează mediul de decenii întregi. Ca rezultat al acestui fapt, chiar şi sursele de apă potabilă au fost contaminate cu cantităţi măsurabile de medicamente chimice periculoase. Rar recunoscut de autorităţile de sănătate publică, adevărul este că staţiile de tratare a apei nu au fost niciodată proiectate să facă faţă prezenţei compuşilor farmaceutici toxici.

În SUA testele au sugerat că cel puţin 51 milioane de oameni beau apă contaminată cu substanţe farmaceutice. Totuşi, numărul real ar putea fi şi mai mare. Un studiu recent a confirmat că staţiile de tratare a apei care primesc ape uzate de la companiile farmaceutice deversează concentraţii mari de medicamente în apele americane. În timp ce consecinţele pe termen lung ale acestui fenomen nu sunt pe deplin înţelese, cercetările au arătat deja că amestecurile de medicamente bulversează sistemul endocrin al peştilor din SUA, feminizându-i, alterând comportamentul acestora şi ciclurile de reproducere, schimbând tiparele de creştere şi mărindu-le dimensiunea ficatului.

De cealaltă parte a Atlanticului, oamenii de ştiinţă din Marea Britanie au găsit medicamente puternice de uz oncologic şi psihiatric, în apa de la robinet. Ei avertizează că dacă un făt în dezvoltare este expus acestor medicamente în timpul vieţii intrauterine, deteriorarea celulelor acestuia poate fi gravă.  Un studiu publicat în 2018 a descoperit 29 de tipuri de medicamente în râurile britanice, inclusiv antidepresive, antibiotice şi medicamente pentru epilepsie.

Află mai multe despre această chestiune importantă citind acest articol de pe site-ul nostru

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/12/contaminants-from-prescription-drug-factories-polluting-waterways/

Publicat cu permisiune