Antibioticele luate în timpul sarcinii, responsabile de un risc crescut de infecții grave la copii

Copiii ale căror mame au luat antibiotice în timpul sarcinii prezintă un risc cu 20%  mai mare de a fi spitalizați pentru infecții grave, conform unui nou studiu.

COMENTARIU

Conform cercetătorilor australieni și danezi care au efectuat acest studiu, antibioticele pot altera bacteriile intestinale ”bune” pe care copiii le primesc de la mamă, ceea ce le afectează dezvoltarea sistemului imunitar și îi face mai susceptibili la infecții. Cum studiile științifice arată din ce în ce mai des că bacteriile intestinale ”bune” joacă un rol imporant nu doar în prevenirea și controlul infecțiilor, dar și al cancerului, diareei, bolii inflamatorii intestinale, bolilor metabolice, Alzheimer etc, necesitatea de a lua în considerare metode alternative tratamentului cu antibiotice, în timpul sarcinii, este mai mult decât evidentă.

Pentru a afla despre rolul important al microelementelor nutritive pentru protecția mamei și copilului în timpul sarcinii, citește acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/02/antibiotics-in-pregnancy-linked-to-babys-increased-risk-of-serious-infection/

Publicat cu permisiune