Poluarea aerului, responsabilă de jumătate de milion de decese în 2014

Un raport asupra calității aerului, elaborat de Agenția Europeană de Mediu din Copenhaga, Danemarca, a descoperit că poluarea aerului a ucis prematur jumătate de milion de oameni în Europa în 2014.

COMENTARIU

Deși recunoaște tributul de decese cauzat de poluarea aerului în Europa, Agenția Europeană de Mediu – un organism al Uniunii Europene – fără îndoială că nu va avea nicio intenție de a publica descoperirile științifice recente cu privire la efectul protector al dozelor mărite de vitamine B împotriva poluării.

Studiul a fost publicat în prestigioasa revistă Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS),iar în cadrul acestuia cercetătorii au arătat că expunerea la materie sub formă de particule fine precum cea produsă de arderea combustibililor fosili la vehiculele cu motor poate fi atenuată cu ajutorul suplimentării zilnice cu vitamine B. Întrucât se cunoaște faptul că acest tip de poluare are efecte adverse semnificative asupra sănătății umane, descoperirea are implicații profunde asupra politicilor de sănătate publică din întreaga lume.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2017/10/air-pollution-blamed-for-half-a-million-premature-deaths-in-europe-in-2014/

Publicat cu permisiune