00039 200717 web 853x480 1

Sistemul global al asistenţei medicale e DISTRUS: doar educaţia în domeniul sănătăţii naturale îl mai poate salva!

În fiecare an, la 7 aprilie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sponsorizează ceea ce numește „Ziua Mondială a Sănătății”. Promovând-o ca o zi de „conștientizare globală a sănătății”, scopul presupus este de a atrage atenția la nivel mondial asupra subiectelor de importanță majoră pentru sănătatea globală. Și totuși, în ciuda întregului timp și bani pe care OMS îi cheltuiește în această campanie în fiecare an, nu obține rezultate semnificative. Astăzi, la 66 de ani de la lansarea campaniei în 1950, decesele cauzate de boli de inimă și cancer continuă cu milioanele lor, iar profiturile industriei de medicamente continuă să crească vertiginos.

Eșecul continuu al Zilei Mondiale a Sănătății ne reamintește că sănătatea bună nu este dată ca un privilegiu; este un drept al omului pentru care trebuie să luptăm. Un motiv cheie pentru aceasta este că promovarea „sănătății” de către OMS a devenit sinonimă cu servirea intereselor afacerii de investiții farmaceutice de un trilion de dolari pe an. Înflorind pe existența și răspândirea continuă a bolilor, această industrie multinațională vede în prevenirea sau eliminarea problemelor de sănătate umană o amenințare pentru profiturile viitoare. Ca atare, avem nevoie urgentă de un nou model global de asistență medicală care să se concentreze pe interesele oamenilor, mai degrabă decât pe cele ale acționarilor industriei medicamentelor.

Să recunoaştem diferenţa  dintre știință și propaganda pro-farma

happy family with orange juice

Adevărata sănătate nu are nimic de-a face cu promovarea medicamentelor, este vorba despre a oferi oamenilor acces la alimente bogate în microelemente nutritive, care nu conțin substanțe chimice sintetice periculoase, hormoni artificiali, antibiotice și tehnologii genetice netestate. Este, de asemenea, despre furnizarea de apă curată și asigurarea unui mediu fără poluare. Dar, având în vedere propaganda de presă înșelătoare care însoțește Ziua Mondială a Sănătății în fiecare an, atingerea obiectivului de prevenire și eventual eradicare a bolilor necesită în primul rând învățarea oamenilor să recunoască diferența dintre informațiile despre sănătatecu baze ştiinţifice și propaganda pro-farma.

Întrucât interesele OMS sunt atât de strâns legate de cele ale industriei farmaceutice, adevărul este că niciunul dintre lucrurile pe care lumea trebuie să le știe cu adevărat despre sănătate nu este menționat vreodată de Ziua Mondială a Sănătății. În schimb, ceea ce obținem este un potop de informații în mare parte inutile despre medicina convenţională și tratamentul bolilor cu medicamente. Această abordare nu servește în mod clar niciunui scop în afară de a proteja susţinătorii situaţiei existente, din industria farmaceutică.

Să salvăm milioane de vieţi prin educaţie în privinţa sănătăţii naturale

medical education dr wongCel mai important fapt pe care OMS nu ni-l explică de Ziua Mondială a Sănătății este că sănătatea și boala sunt determinate nu la nivelul organelor corpului, ci la nivelul miliardelor de celule care alcătuiesc acele organe. Celulele corpului trebuie să fie hrănite corespunzător în fiecare zi, ceea ce înseamnă că trebuie să știm ce tipuri de alimente – și ce microelemente nutritive specifice – sunt necesare pentru ca acestea să funcționeze optim.

Așadar, remedierea sistemului global de asistență medicală nefuncţional necesită furnizarea de educație în domeniul sănătăţii naturale. Cu alte cuvinte, trebuie să împărtășim noua înțelegere științifică conform căreia deficiențele de microelemente nutritive sunt cauza principală a bolilor cronice și că, prin asigurarea unei aprovizionări optimă a organismului nostru cu aceste substanțe dătătoare de sănătate, disfuncţionalităţile organismului pot fi prevenite în siguranță și eficient. .

Poate cel mai important dintre toate, în noul sistem global de asistență medicală la care lucrează Fundația noastră, educația pentru sănătate naturală nu ar trebui să fie limitată la medici sau la orice alte grupuri privilegiate de oameni. În schimb, ar trebui să fie disponibil gratuit pentru fiecare ființă umană care trăiește pe planeta noastră. În mod clar, însă, acest lucru va fi posibil doar dacă ne asumăm cu toții responsabilitatea pentru construirea unui sistem de sănătate orientat spre prevenție, pornind de jos în sus. O astfel de abordare, în care sănătatea este cu adevărat respectată ca drept fundamental al omului care este, ar aduce îmbunătățiri semnificative sănătății și vieții tuturor, tineri și bătrâni deopotrivă și, în cele din urmă, ar salva milioane de vieți.

Crearea unei lumi fără boli este următoarea mare misiune care va uni întreaga omenire. Alăturați-vă nouă – și jucați-vă rolul în a face istorie în medicină!

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2016/04/the-global-healthcare-system-is-broken-only-natural-health-education-can-fix-it/

Publicat cu permisiune