Statinele nu reduc riscul de deces cauzat de bolile cardiovasculare

“Noi cercetări au analizat 35 de studii, urmărind efectul medicamentelor de scădere a colesterolului din categoria statinelor, în ceea ce priveşte reducerea riscului de deces cauzat de boli cardiovasculare. Cercetătorii au descoperit că trei sferturi din aceste studii nu raportau nicio reducere a ratei mortalităţii în rândul pacienţilor care iau aceste medicamente” [Sursa: Daily Mail (UK)]

COMENTARIU

Nu doar că statinele, ca medicamente pentru scăderea colesterolului, nu sunt eficiente în reducerea riscului de deces cauzat de bolile cardiovasculare, dar au şi efecte secundare grave. Cercetările au arătat că aceste pot provoca pierderi de memorie, energie scăzută şi alte probleme. Ele dublează riscul de diabet tip 2 (insulinoindependent) şi cresc riscul de infecţii ale pielii. Alte cercetări leagă aceste medicamente de afecţiuni musculare şi miozită idiopatică inflamatorie, o boală musculară potenţial fatală.

Ca şi cum toate acestea nu erau suficient de rele, cercetări recente au arătat că în cazul a peste 51% dintre persoanele care iau statine, acestea nu scad nivelurile colesterolului. De fapt, aşa cum au demonstrat cercetările Dr.Rath, colesterolul nici măcar nu este cauza bolilor cardiovasculare. Ceea ce înseamnă că întreaga afacere cu statine a fost construită pe o minciună. Într-un studiu revoluţionar publicat în 2015, oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare Dr.Rath au arătat că boala cardiovasculară este de fapt un stadiu incipient al scorbutului, boala deficitului de vitamina C.  Doi ani mai târziu, cum profiturile industriei farmaceutice din vânzarea statinelor s-au prăbuşit, Societatea Regală Farmaceutică britanică a confirmat că teoria colesterolului ca şi cauză a bolilor cardiovasculare este „moartă”.

Descoperă adevărul despre colesterol citind acest articol de pe site-ul nostru.

Află cum să scazi natural nivelurile ridicate ale colesterolului, fără medicamente, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/08/statins-not-effective-at-cutting-risk-of-dying-from-heart-disease/

Publicat cu permisiune