Vitamina B3, promiţătoare pentru pacienţii cu glaucom

“Un studiu clinic condus de Centrul de Cercetare pentru Ochi (Center for Eye Research) din Australia a arătat că vitamina B3  (nicotinamidă) ar putea juca un rol important în protecţia împotriva degradării celulei nervoase care conduce la orbire în cazul glacomului” [Sursa: Medicalexpress.com]

COMENTARIU

Adesea numit „hoţul tăcut” al vederii, glaucomul este răspunzător de o serie de boli de ochi care se dezvoltă ca urmare a tensiunii intraoculare crescute. Această tensiune crescută deteriorează nervul optic putând cauza pierderea vederii. Medicina convenţională tratează glaucomul cu picături şi pastile, chirurgie cu laser, chirurgie tradiţională sau o combinaţie a acestora.

Întrucât numărul de cazuri estimat depşeşte 60 milioane la nivel global, glaucomul este o cauză majoră a orbirii. Se preconizează că numărul de persoane afectate va creşte la peste 111 milioane până în 2040 afectând disproporţionat persoanele care locuiesc în Asia şi Africa.

Abordarea medicinei celulare pentru prevenirea şi c0ntrolul glaucomului se bazează pe asigurarea unui aport optim de microelemente nutritive esenţiale celulelor ochiului şi numeroaselor sale componente anatomice. Cele mai importante microelemente nutritive pentru protecţia ochilor sunt vitamina C, A şi E, aminoacizii arginină şi cisteină, acidul alfa lipoic, luteina şi alte carotenoide precum şi polifenolii obţinuţi din sâmburi de struguri. Aceste microelemente nutritive trebuie luate suplimentar faţă de recomandările de bază ale Dr.Rath pentru sănătate celulară.
Află mai multe despre abordarea medicinei celulare în prevenirea şi controlul bolilor de ochi comune citind acest articol de pe site.-ul nostru

Sursa:https://www.dr-rath-foundation.org/2020/08/vitamin-b3-shows-promise-for-glaucoma-patients/

Publicat cu permisiune