Ibuprofenul este utilizat pe scară largă, însă mulţi sportivi amatori nu sunt conştienţi de riscuri

“Mulţi sportivi amatori recurg la ibuprofen sau alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (NSAID) pentru a face faţă accidentărilor sau durerii. Acest lucru nu doar că face recuperarea mai dificilă, dar utilizarea frecventă a medicamentelor antiinflamatorii poate fi periculoasă” [Sursa: Medicalexpress.com]

COMENTARIU

Riscurile analgezicelor cu ibuprofen asurpa sănătăţii sunt subestimate. Printre efectele secundare raportate frecvent se numără: hemoragii, vărsături, anemie, scăderea hemoglobinei şi hipertensiune arterială. Cercetări recente au descoperit recent că ibuprofenul poate reduce producţia de testosteron la bărbaţi.

Un studiu important publicat în 2017 a dat la iveală faptul că medicamentele din categoria NSAID pot mări riscul unui infarct miocardic. Deşi pericolele în cazul dozelor mari erau previzibile, cercetătorii au observat că administrarea oricărei doze timp de o săptămână, o lună sau mai mult a fost asociată cu un risc. S-a descoperit că dozele mari de ibuprofen sunt deosebit de periculoase. Administrarea a peste 1200 mg pe zi – deşi doza maximă admisă pentru adulţi este de 1600 mg – a fost clar asociată cu o creştere a probabilităţii de a suferi un infarct.

Află mai multe despre un studiu în care cercetătorii de la Institutul de Cercetare Dr.Rath au comparat efectele antiinflamatorii ale ibuprofenului cu cele ale unei combinaţii sinergice de microelemente nutritive, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/07/ibuprofen-use-is-common-but-many-amateur-athletes-are-unaware-of-the-risks/

Publicat cu permisiune