10 7 artikel3 1

Vitamina C la locul de muncă? Suplimentarea îmbunătăţeşte atenţia, motivaţia şi timpul de reacţie

S-a descoperit că suplimentarea cu vitamina C îmbunătățește atenția, motivația în muncă și timpul de reacție la adulții tineri, potrivit unui studiu realizat în Coreea de Sud. [Sursa: Nutraingredients.com]

COMENTARIU

Constatările cheie ale acestui nou studiu sunt în esență în concordanță cu alte cercetări care arată că suplimentarea cu microelemente nutritive poate îmbunătăți starea de spirit, stresul și chiar comportamentul agresiv.

meta-analiză publicată în 2013 în jurnalul Psychosomatic Medicine a constatat că suplimentarea cu microelemente nutritive are un efect benefic asupra stresului perceput, asupra simptomelor psihiatrice ușoare și asupra unor aspecte ale dispoziției de zi cu zi la indivizii aparent sănătoși. Cercetătorii au descoperit că suplimentele care conțin doze mari de vitamine B pot fi deosebit de eficiente în îmbunătățirea stărilor de dispoziție.

La fel de semnificativ, cercetările din Marea Britanie publicate în 2002 au găsit dovezi clare ale unei legături între aportul alimentar și comportamentul violent într-un studiu dublu orb, randomizat, control-placebo, în cadrul căruia s-au administrat suplimente nutritive deţinuţilor. În timpul studiului, subiecții care au primit microelemente nutritive au comis cu 37% mai puține infracțiuni violente și cu 26% mai puține infracțiuni în general, în timp ce ratele incidentelor disciplinare au rămas substanțial neschimbate pentru cei care au primit placebo.

Fii la curent cu recomandările Dr.Rath pentru suplimentare zilnică optimă cu vitamina C, B şi alte microelemente nutritive esenţiale citind Recomandările de bază pentru sănătate celulară.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/10/vitamin-c-for-work-supplementation-found-to-improve-attention-motivation-and-reaction-time/

Publicat cu permisiune