mainstream media 960x540 1

Noul interes al presei centrale în teoria provenienţei Covid-19 din laborator: încercare de control al versiunii oficiale?

La sfârșitul lunii aprilie 2020, publicam un articol revelator care descrie modul în care profesorul Luc Montagnier, omul de știință francez care a primit Premiul Nobel pentru medicină din 2008 pentru descoperirea virusului imunodeficienței umane (HIV), și-a adăugat vocea celor care cred că coronavirusul a fost creat în un laborator. Intervievat pe canalul CNews din Franța, Montagnier a afirmat că virusul a fost proiectat de biologi moleculari și a insistat că trăsăturile sale caracteristice nu ar fi putut să apară în mod natural. Cu toate acestea, în câteva zile, eticheta de avertizare „informații false” (fake news) a fost plasată peste articolul nostru ori de câte ori cineva a încercat să o publice pe Facebook. Videoclipul interviului lui Montagnier a fost, de asemenea, eliminat de pe YouTube. În ciuda acestor încercări aparente de a împiedica oamenii să acceseze povestea, articolul nostru a devenit rapid viral și a fost citit de peste 1,5 milioane de oameni. Prin urmare, în mod special, după douăsprezece luni, presa centrală pare să ia în serios posibilitatea ca virusul să fi provenit dintr-un laborator. Întrebarea este însă, de ce?

Noul interes al presei obișnuite pentru ipoteza originii laboratorului urmează un recent articol aprofundat publicat pe influentul siteBulletin of the Atomic Scientists. Scris de Nicholas Wade, un scriitor științific, editor și autor care a făcut parte din echipa Nature, Science și, timp de mulți ani, New York Times, articolul trece prin datele științifice disponibile și concluzionează că dovezile se înclină mai mult spre posibilitatea ca virusul să provină dintr-un laborator. După publicarea articolului lui Wade, s-a declanşat o explozie a interesului presei de masă în teoria originii din laborator, cu articole publicate de Wall Street Journal, Los Angeles Times, CNN și London Times, printre altele.

Extinderea reţelei de culpabilitate

Accentul principal al acoperirii de către mass-media a teoriei originii din laborator se concentrează în jurul acuzațiilor că virusul ar fi putut scăpa de la Institutul de Virologie Wuhan din China, o facilitate situată în mod întâmplător la doar câțiva kilometri de piața de peşte, de unde s-a pretins la scară largă că ar fi izbucnit pandemia. Zona de acoperire a subiectului se concentrează, de asemenea, pe rapoartele conform cărora în noiembrie 2019, cu puțin înainte de începerea focarului, trei cercetători din Wuhan au fost spitalizați în mod misterios.

În același timp, însă, faptul că, după cum a raportat Nicholas Wade, experimentele cu coronavirus efectuate în Wuhan au fost aparent finanțate de Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (National Institute of Allergy and Infectious Diseases, NIAID), o divizie a Institutelor Naționale de Sănătate din SUA (United States’ National Institutes of Health, NIH), precum și de EcoHealth Alliance, o organizație non-guvernamentală cu sediul în New York, printre ai cărei parteneri corporativi se numără firme farmaceutice precum Johnson & Johnson și Boehringer Ingelheim, este în mare parte bagatelizat.

Mai mult, din 2013, institutul din Wuhan a avut, de asemenea, legături strânse cu Laboratorul Național Galveston, o instalație de bioizolare de înaltă securitate din Statele Unite, care face parte din rețeaua de laboratoare NIAID Biodefense și este administrată de filiala medicală a Universității din Texas. Și acest lucru este, practic, ignorat.

Având în vedere aceste legături și dacă ipoteza originii din laborator a virusului s-ar dovedi corectă, legăturile strânse ale institutului Wuhan cu interesele americane ar putea avea ca rezultat extinderea rețelei de culpabilitate până în Statele Unite. Dacă s-ar întâmpla acest lucru și dacă s-ar demonstra  scăparea coronavirusului în urma unui așa-numit experiment de „câștig de funcție” prin care capacitatea unui virus animal periculos de a infecta ființe umane a fost îmbunătățită artificial, ramificațiile politice și sociale la nivel mondial ar fi incalculabile.

Cea mai explozivă întrebare geopolitică a secolului

Având în vedere ceea ce este în joc, noul interes al presei centrale pentru ipoteza originii din laborator ar putea fi o încercare de a controla narațiunea. Pentru a extinde observația deseori citată de Henry Kissinger, cel care controlează narațiunea controlează oamenii. Într-adevăr, oricine se îndoiește că acest lucru se întâmplă deja trebuie pur și simplu să se întrebe de ce, atunci când există abordări de sănătate naturală cu baze ştiinţifice care ar putea pune capăt pandemiei actuale, presa persistă în propagarea minciunii că doar vaccinurile farmaceutice experimentale pot realiza acest lucru.

După cum a menționat recent London Times, posibilitatea scăpării coronavirusului dintr-un laborator este, fără îndoială, cea mai explozivă întrebare geopolitică a secolului. După ce au fost închiși în casele lor pentru o mare parte a anului trecut, oamenii lumii merită să li se spună adevărul. Dacă li se va spune de către presă, rămâne de văzut.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/05/mainstream-medias-newfound-interest-in-the-covid-19-lab-origin-theory-an-attempt-to-control-the-narrative/

Publicat cu permisiune