HA

Riscurile vaccinurilor COVID-19 nu au fost dezvăluite în mod adecvat

Un studiu recent publicat în  International Journal of Clinical Practice examinează dacă există suficientă literatură pentru a cere clinicienilor să dezvăluie riscul ca administrarea de vaccinuri COVID-19 să poată sensibiliza oamenii la boli virale mai severe decât dacă nu ar fi vaccinați. Constatând că este puțin probabil să aibă loc o comunicare adecvată a acestui risc, autorii spun că acesta ar trebui să fie dezvăluit în mod vizibil persoanelor care participă la studiile de vaccin COVID-19, precum și celor vaccinați după aprobarea de reglementare. Studiul concluzionează că, pentru a îndeplini standardele de etică medicală, sunt necesare un formular de consimțământ specific, separat, informat și demonstrarea înțelegerii de către pacient a acestui risc.

Susţinut de o finanţare de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), o organizație care face parte din Institutul Național de Sănătate al guvernului SUA, studiul a revizuit literatura publicată pentru a identifica dovezi că vaccinurile COVID-19 ar putea agrava boala la expunerea la provocarea sau virusul circulant. Autorii au examinat protocoalele de studii clinice pentru vaccinurile COVID-19 pentru a determina dacă riscurile au fost dezvăluite în mod corespunzător participanților.

Studiul a constatat că vaccinurile concepute pentru a produce anticorpi neutralizanți împotriva COVID-19 pot sensibiliza pe cei cărora le sunt administrate la boli mai severe decât dacă nu ar fi vaccinați. Subliniind că vaccinurile dezvoltate anterior pentru alte boli cauzate de coronavirusuri, precum sindromul respirator acut sever (SARS), nu au fost aprobate, autorii descriu modul în care datele sugerează că vaccinurile actuale pot agrava COVID-19 printr-un fenomen cunoscut sub numele de „amplificare dependentă de anticorpi” ( ADE). Acest lucru se întâmplă atunci când anticorpii generați în timpul unui răspuns imun sporesc în mod neașteptat și paradoxal intrarea unui virus în celule și, în unele cazuri, de asemenea, replicarea acestuia. Autorii studiului descriu acest lucru ca fiind o „preocupare mecanicistă serioasă”.

Studiul afirmă că există dovezi puternice că ADE este un „risc neteoretic și convingător pentru vaccinurile COVID-19” și că acest risc este „ascuns” în protocoalele de studii clinice și în formularele de consimțământ ale participanților. Rezultatul, explică autorii, este că e puțin probabil ca pacienții să înțeleagă riscul de a accepta astfel de vaccinuri, ceea ce înseamnă că nu se poate spune că a fost obținut consimțământul cu adevărat informat.

Istoria științei este construită pe voci divergente

Este regretabil că acest studiu a fost practic ignorat de mass-media. Se pare că,  pe fondul efortului global în curs, de vaccinare a întregii populații umane, inclusiv a copiilor, vocile care pun la îndoială siguranța tipurilor de vaccinuri utilizate sunt efectiv reduse la tăcere. Singura analiză aparent permisă acum este că vaccinurile actuale împotriva COVID-19 sunt „dovedite” a fi sigure și oferă „singura” soluție pentru pandemie. În mod clar, totuși, orice conformism ştiinţific care depinde de cenzură ca să supravieţuiască va fi în cele din urmă sortită eșecului.

Istoria științei este construită pe voci divergente care pun la îndoială narațiunile oficiale promovate de susţinătorii situaţiei existente. Dacă nu ar fi fost așa, de exemplu, omenirea ar crede în continuare că Pământul se află în centrul universului. Prin urmare, la fel cum arestarea la domiciliu a lui Galileo Galilei în secolul al XVII-lea nu a putut împiedica acceptarea contribuțiilor sale științifice la astronomie, nici eliminarea vocilor divergente din acoperirea mass-media a pandemiei de COVID-19 nu va pune capăt întrebărilor despre siguranța vaccinurilor împotriva coronavirusului. Între timp, odată cu creșterea gradului de conștientizare a opiniei publice cu privire la rolul vitaminei C și al altor microelemente nutritive în întărirea imunității și blocarea interacțiunii dintre locul de ataşare a „vârfului” coronavirusului și „ușa de intrare” celulară a acestuia în celulele umane, afacerile farmaceutice cu vaccinuri  și medicamente brevetate vor fi din ce în ce mai amenințate.

Prin urmare, Agenția Norvegiană pentru Medicamente a înființat recent un grup de experți pentru a analiza 102 decese în rândul persoanelor în vârstă în urma vaccinării împotriva COVID-19. Se pare că un număr dintre aceste decese sunt legate de utilizarea vaccinului Pfizer pe bază de ARNm. În plus, Danemarca, Islanda și Norvegia au suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19, după raportări privind cheaguri severe de sânge la unii dintre cei cărora le-a fost administrat. Având în vedere graba cu care au fost dezvoltate și aprobate vaccinurile COVID-19, evoluțiile ulterioare de acest tip par aproape sigure.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/03/u-s-government-funded-study-concludes-risks-of-covid-19-vaccines-not-being-adequately-disclosed/

Publicat cu permisiune