blurred

Beneficiile suplimentelor nutritive pentru încetinirea degenerării maculare induse de vârstă

“Un nou studiu a confirmat beneficiile suplimentelor nutritive pentru încetinirea degenerării maculare indusă de vârstă.” [Sursa: Medicalexpress.com]

COMENTARIU

Boală degenerativă care apare în mod obișnuit după vârsta de 50 de ani, degenerescența maculară legată de vârstă (DMIV) distruge lent, dar constant macula, partea retinei responsabilă pentru vederea centrală precisă și detaliată. O cauză principală a deficienței vederii, este cea mai frecventă cauză de orbire în lumea occidentală.

Deși nu putem opri procesul de îmbătrânire, putem preveni efectele sale negative asupra ochilor noștri. Un stil de viață sănătos, inclusiv suplimentarea cu elementele nutritive celulare corespunzătoare, va ajuta la menținerea vederii optime.

Antioxidanții precum vitamina C, vitamina E, beta-carotenul și zincul s-au dovedit a fi deosebit de utili în cazurile de DMIV avansată. După efectuarea unui studiu clinic randomizat, controlat cu placebo, care a implicat 3.640 de participanți cu vârsta cuprinsă între 55 și 80 de ani, cercetătorii din Statele Unite s-a recomandat ca pacienții cu vârsta peste 55 de ani care au prezentat factori de risc pentru DMIV avansată să ia în considerare un supliment care conține antioxidanți și zinc.

Află mai multe despre abordarea medicinei celulare a Dr.Rath în prevenirea şi controlul bolilor de ochi, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2022/06/study-confirms-benefit-of-supplements-for-slowing-age-related-macular-degeneration/

Publicat cu permisiune